eur:
389.61
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Az Iszlám Állam fenyegetést küldött a négy BL-negyeddöntővel kapcsolatban

Miközben a futball ünnepe kell, hogy legyen a labdarúgó Bajnokok Ligája keddi és szerdai négy negyeddöntője, a titkosszolgálatok és a rendőrségek lázas munkában vannak. Fenyegetés érkezett az Iszlám Államtól.

Három főváros érintett, Madrid (két meccsel), valamint London és Párizs. Az iszlám Állam által küldött fenyegetés szerint „terrorcselekményekkel kívánják célba venni a mérkőzéseket”. Elsőként Spanyolországban a Marca számolt be róla, de számos jelentős spanyol forrás is állítja, hogy az angol, a francia és spanyol hatóságok is megkapták az Iszlám Állam fenyegetéséről szóló hírt, de egyelőre úgy gondolják, hogy kezelni tudják a helyzetet. Az el-Azaim nevű szervezet az Iszlám állam nevében kiadott egy képet egy puskát a kezében tartó harcosról, a négy stadion hátterére az „öld meg mindet” felirat került. Az érintett négy stadion: az Emirates Stadion (Arsenal-Bayern München), a Parc des Princes (Paris Saint-Germain-Barcelona), a Metropolitano (Atletico Madrid-Borussia Dortmund) és a Santiago Bernabéu (Real Madrid-Manchester City).

A spanyol kormány tisztában van a fenyegetéssel, de nem tervez változtatásokat a madridi meccsekkel kapcsolatban, amelyek mindössze 24 órás különbséggel zajlanak majd. Már korábban is szigorú biztonsági intézkedések voltak érvényben. A biztonsági erők a Real Madridnál dolgozókat is figyelmeztették a fenyegetésre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×