eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője (k) a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek 13. fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Brescia mérkőzésen a Császár-Komjádi Sportuszodában 2023. május 12-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Varga Zsolt elemez: azt kértem, tanuljunk meg mindent az olaszoktól

A férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya az elvesztett Eb-bronzmeccs után a tanulságokra helyezte a hangsúlyt, lesznek, akik a fiatalok közül beverekszik magukat a két hét múlva kezdődő vb bő magyar keretébe. Szerinte a mostani mérkőzésen több hiba volt, mind eddig az egész Eb-n.

12-7-es vereséget szenvedett a magyar férfi vízilabda-válogatott a horvátországi Eb bronzmérkőzésén Olaszországtól, amelyet a csoportkörben még 10-5-re megvert, de a bronzmeccs előtt több játékost vírus fertőzött meg, ami így rányomta a bélyegét az összecsapásra. A magyar válogatott - amelynek a gerincét az U20-as világbajnok csapat alkotta a felnőtt csapat építésének jegyében... - így a 4. helyen zárt.

A főszereplők a mérkőzést közvetítő M4 Sportnak értékelték a tornát és a mérkőzést.

Varga Zsolt szövetségi kapitány Úgy gondolom, mindig nehéz lezárni egy tornát vereséggel, mindig okoz egyfajta rossz érzést, de azt kell mondanom, fantasztikus teljesítményeket láttam a tornán. Ma viszont több hibát vétettünk, mint eddig az egész Eb-n, de elfáradtunk és a betegség is velünk van, sokan rettenetesen kimerültek, szembetaláltuk magunkat egy visszavágásra éhes olasz csapattal. Azt kértem a játékosoktól, hogy amit lehet, tanuljunk meg az olaszoktól, mert fogunk még velük játszani. Tanuljunk meg tőlük mindent, szívjunk magunkba, mint egy szivacs, akkor is, ha fáradtak vagyunk vagy betegek. Nyilván megjelent a győzni akarás, ez görcsössé is tett minket, talán a horvát meccs utolsó másfél negyede volt hasonló, mint ez a mérkőzés. Tudtunk játszani két olasz, egy horvát, egy szerb meccset, mindenki mindig győzni akart, ezeket a tanulságokat fel fogjuk használni, a vb két hét múlva kezdődik. Többen lesznek, akik innen a vb-kerettel is elkezdenek edzeni, de a betegek most pihenni fognak.

Bányai Márk kapus: a tegnapi edzés érdekesen zajlott, mindketten betegek voltunk kapusok. Ez most ennyire volt elég, sajnálom azért. Ha nem jön közbe a betegséghullám, máshogy alakul, de most ez van. Két játékosunk teljesen kidőlt a mérkőzés előtt. Fejben is gyorsabbak lehettünk volna, a kipattanóknál ez kulcs volt. Most már nem szabad rágódni a vereségen, ez van, megyünk tovább. A szájíz? Nagyon nagy élmény volt, de én nagyon éhes voltam egy éremre. Nem igazán gondolkodtam azon, hogy mi lesz a helyem a csapatban, pihenek egyet, aztán gondolkodom ezen is.

Madaras Norbert, a sportági szövetség elnöke: annyi minden közbeszólt itt, hogy nem is véletlen, hogy így fejeződött be az Eb. A vb-győztes csapatból nem volt itt 9 játékos, tehát kellemes gondok is vannak, néhányan most kiharcolhatták, hogy csatlakozzanak az alapcsapathoz. A képet összességében kell nézni az Eb-n is, kellemes csalódás volt, ahogy a fiatalok beleálltak, nem volt bennük félsz, vagányok voltak. Nem szívesen emelnék ki 1-2 játékost, inkáb 5-6-ot. A vb-n az elvárás a címvédés lehet, komplett csapattal megyünk, nem lehet más a cél, de nem az a legfontosabb esemény az évben, hanem az olimpia pár hónappal később. Én azt mondtam fél éve, egy éve is, hogy úgy szálljon fel a gép Párizsba, hogy esélyesek vagyunk a végső győzelemre. Van rajtunk kívül vagy 4 ilyen csapat, nüanszok döntenek. Van olyan jó ez a csapat, hogy olimpiát nyerhessen. Úgy váltunk el a csapattól a vb-n, hogy mindenkinél jobbak voltunk egy góllal. Ebből kell másfélnek vagy kettőnek lenni. Ennél följebb nincsen, jól kell dolgozni, egyénileg is fejlődni kell.

A döntő

A világbajnoki bronzérmes spanyol válogatott hatalmas hajrával 11-10-re legyőzte kedden a címvédő és házigazda horvát csapatot a férfi vízilabda Európa-bajnokság zágrábi döntőjében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×