eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Twitter/Strade Bianche

Valter Attila 5. lett az egyik legnehezebb egynaposon - videó

Az esélyesként induló Valteren kívül Fetter Erik is rajthoz állt, immár harmadszor. A brit Tom Pidcock végzett az élen.

Valter Attila ötödik helyen ért célba a Strade Bianche országúti kerékpáros versenyen, melyen Tom Pidcock (nyitóképünkön) diadalmaskodott.

A Siena környéki utakon 11 fehér murvás szektort - összesen 63 kilométer hosszúsággal - tartalmazó 184 kilométeres toszkánai viadalon két magyar volt a mezőnyben: Fetter Erik (EOLO-Kometa) egymást követő harmadik évben indult az egyik legnehezebb egynaposon, amelyen Valter Attilát (Jumbo-Visma) tavalyi negyedik helye és kiváló évkezdete után az esélyesek közé sorolták.

Fetter hosszú ideig próbált felugrani a nap háromfős szökésére, de nem járt sikerrel, így befogta őt, majd később a szökevényeket is a mezőny. Később a Jumbo-Visma társkapitányaként indult Valter - aki az előtte történt bukás miatt egy alkalommal kénytelen volt a fűre gurulni - akciók sorát indította az élcsoportból. A bolyból 51 kilométerrel a cél előtt indult meg a hegyikerékpárban két éve olimpiai, cyclocrossban (terepkerékpár) tavaly világbajnok brit Pidcock, aki a hátralevő táv jelentős részét egyedül tette meg és végül húsz másodperc különbséggel diadalmaskodott.

A sienai főtérre vezető emelkedőn szétszakadt kissé az üldözőcsoport, a második helyet a francia Valentin Madouas, míg a harmadikat a 2018-as győztes, Valter belga csapattársa, Tiesj Benoot szerezte meg. A magyar bajnok kiváló teljesítményt nyújtva ötödik lett.

A női versenyben - amelynek hajrájához közeledve egy megriadt, elszabadult ló zavarta meg az élmezőnyt - az SD Worx kettős győzelmet aratott: a holland Demi Vollering és a címvédő belga Lotte Kopecky kiváló csapattaktika nyomán hatszáz méterrel a cél előtt érte utol a 40 kilométert szökésben töltő amerikai Kristen Faulknert, hogy aztán egymás között döntsék el az elsőség kérdését. A győzelmet kis különbséggel Vollering szerezte meg.

A befutó:

Az összefoglaló a magyarok szereplésével:

Eredmények, Strade Bianche

férfiak (184 km):
1. Thomas Pidcock (brit, Ineos Grenadiers) 4:31:41 óra
2. Valentin Madouas (francia, Groupama-FDJ) 20 másodperc hátrány
3. Tiesj Benoot (belga, Jumbo-Visma) 22 mp h.
...5. VALTER ATTILA (Jumbo-Visma) 23 mp h.
...75. Fetter Erik (EOLO-Kometa) 9:26 perc hátrány

nők (136 km):
1. Demi Vollering (holland, SD Worx) 3:50:35 óra
2. Lotte Kopecky (belga, SD Worx) azonos idővel
3. Kristen Faulkner (amerikai, Jayco AlUla) 18 másodperc hátrány

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×