eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A bronzérmes magyar kardcsapat, Szilágyi Áron (j), Szatmári András (j2), Gémesi Csanád (b2) és Decsi Tamás (b) a férfi kardozók csapatversenyének bronzmérkőzése, a németekkel vívott küzdelem utáni díjátadón, a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 28-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Szatmári András: Szilágyi Áront szinte lehetetlen helyettesíteni

Nem lehet pótolni a háromszoros olimpiai bajnok kardozó Szilágyi Áront a csapatversenyben - hangsúlyozta az InfoRádiónak a szintén világ- és Európa-bajnok Szatmári András. Szilágyi Áron a szezonnyitó egyéni nemzetközi versenyen, a tuniszi egyéni Grand Prix-n saroksérülése miatt nem vett részt, ahogy egy korábbi Világkupát is kihagyott már ebben a szezonban, de Szatmári András bízik benne, hogy a februári varsói viadaltól kezdve ismét a legerősebb felállásban szerepelhet a tokiói játékokon bronzérmes csapat. 

"Áron presztízsét és vívótudását ismerve nem lehet őt egy az egyben helyettesíteni. Nem is erre készülünk, hanem arra, hogy vele együtt küzdhetünk meg az olimpiai szereplésért. Amikor mégis nélküle kell kiállnunk, az nekem is jóval nagyobb terhet jelent, de ilyenkor is megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az adott versenyből" - fejtette ki Szatmári András.

Az MTK egyéni vb-győztese nem titkolta, hogy komoly lökést adott neki az elmúlt időszak vegyes egyéni teljesítménye után az évnyitó tuniszi GP-n szerzett bronzérme.

"Az előző néhány hónap egyéni eredményei nem sikerültek túl fényesen, az országos bajnoki döntőt pedig meggyőző előnyből veszítettem el Gémesi Csanáddal szemben, ezt pedig nem volt könnyű feldolgozni. A legjobban annak örültem, hogy Tunéziában sikerült ismét jól vívnom, emellett az is fontos, hogy megerősítettem helyem a világranglistán a legjobb 16 között. A 10-be kerülés a célom ezek után, a legfontosabbak pedig a nyári kiemelt versenyek a csapat szempontjából is" - tette hozzá.

Szatmári András ezekben a napokban Telkiben edzőtáborozik, szerinte ez az időszak jól megalapozhatja a varsói Világkupával induló sorozatot. A kvalifikációs időszak előtt Padovában és Budapesten is rendeznek még versenyt, majd a szöuli Grand Prix-n már Párizsért is küzdhet az egyéni mezőny. A dél-koreai helyszínt leszámítva a következő hónapokban sem kell messzire utazni: a májusi madrid Vk után az Európa-bajnokságot júniusban Krakkóban, a vb-t júliusban Milánóban rendezik majd.

Az interjú a Vívópercek január 23-i adásában hangzott el, és ide kattintva teljes egészében elérhető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×