eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook/Szilágyi Áron

Szilágyi Áron visszatér a pástra, szombaton Orleans-ban kezd

A júliusi kairói világbajnoki sikerek után a háromszoros olimpiai bajnok kardvívó a franciaországi Grand Prix főtáblás küzdelmeit világranglista-vezetőként kezdi.

Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok és világbajnok kardozó legutóbb úgy nyilatkozott az Inforádióban, hogy még újabb hat-nyolc évig a csúcson maradna. Az Egyiptomban megnyert egyéni világbajnoki aranyérem után is maradt még olyan értékes cím, amelyet nem nyert meg, sőt Párizson túl is gondolkodik. A versenyző idén már hozott haza aranyérmet Grand Prix-versenyről is.

"Áron pár héttel tovább tartotta a pihenőjét tavaly, amire szüksége volt. Az olimpia után úgy érezte, nagyobb szünetre van szüksége ahhoz, hogy szellemileg felfrissüljön és úgy tudjon visszaállni a pástra, hogy újra megtegyen mindent, és tusra éhesen teljes fókuszáltságban legyen" – mondta a versenyzőről az InfoRádiónak Boczkó Gábor, a magyar vívóválogatott szövetségi kapitánya.

A pihenő jól megmutatkozott, hiszen a magyar bajnokságot megnyerte, majd világkupát is nyert. Most Grand Prix-val kezd a pihenő után. Boczkó Gábor azt feltételezi, hogy Szilágyi Áron "nincs kirobbanó formában", hiszen most is hosszabb pihenővel készült erre a szezonra. Ez amiatt is fontos, mert a mostani szezon egy héttel hosszabb az előzőnél. "Természetesen, aki elindul a világkupán, az maximális felkészültséggel teszi, de

az elvárások inkább az április 1-jétől kezdődő kvalifikációtól lesznek jelentősek"

– mondta a szövetségi kapitány.

Addig eltelik 3-4-5 hónap, és a világbajnokság is július utolsó hetében lesz. "Ez még nagyon sok idő arra, hogy kihegyezze magát ezekre a versenyekre" – tette hozzá Boczkó Gábor.

Az orleans-i kard Grand Prix férfi selejtező napján a kiemelt Szilágyi Áron és Szatmári András mellé Rabb Krisztián, Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Decsi Tamás és Péch Miklós is bejutott a 64-es főtáblára, így összesen hét magyarért szurkolhatunk szombaton – írja a hunfencing.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×