eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
NEW YORK, NEW YORK - NOVEMBER 06:  Evans Chebet of Kenya collapses after crosses the finish line to win the TCS 2022 New York City Marathon as Mayor Eric Adams looks on on November 06, 2022 in New York City. (Photo by Jamie Squire/Getty Images)
Nyitókép: Jamie Squire/Getty Images

Ritkán látható versenyt hozott a New York-i maraton – videó

A brazil Daniel Nascimento őrült iramban kezdett, de hiába futotta a verseny történetének leggyorsabb félmaratonját, 32 km-nél kidőlt. Végül az idei Boston Maraton-győztes, kenyai Evans Chebet nyert, a nőknél honfitársa, az első maratoniját futó Sharon Lokedi győzött.

A New York Maratonon a férfi mezőnyt vezető Daniel Nascimento igazi kamikazeakciót mutatott be. Féltávnál hatalmas előnnyel vezetett a brazil, de végül görcsöktől szenvedve az aszfaltra roskadva fejezte be idő előtt versenyét – írja összefoglalójában a Telex.

A New York-i a nagy maratonok közül a legnehezebb pálya, sok benne az emelkedő, ráadásul most szokatlanul meleg, húsz fok fölötti hőmérséklet nehezítette a futók dolgát. A brazil futó ennek ellenére irgalmatlanul bekezdett, 10 km-nél jobb volt a részideje, mint a Eliud Kipchogéé nemrég Berlinben, amikor megjavította a világcsúcsot. Féltávnál több mint két perccel vezetett üldözői előtt, és a verseny történetének leggyorsabb félmaratonján volt túl.

Daniel Nascimento nagyon elhúzott a mezőnytől, de 25 km-nél be kellett iktatnia egy megállást egy mobil WC-nél. Ezután is őrizte első helyét, majd

egy emelkedő tetején belesétált, ha az öngyilkos tempó nem, ez mindenképp árulkodó volt már. 32 km-nél végleg leállt, begörcsölt, eldőlt az aszfalton.

Az esélyes Evans Chebet viszont végigbírta, és 2:08:41 perces idővel elsőként ért be.

A női versenyt élete első maratonját futó kenyai Sharon Lokedi nyerte, 40 km-nél szakította le riválisait.

A verseny összefoglalója az Eurosporton:

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×