eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Párizs, 2018. június 9.A világelső román Simona Halep megcsókolja a győztesnek járó kupát, miután megnyerte a 117. francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyét 2018. június 9-én. A döntőben szetthátrányból fordítva győzte le az amerikai Sloane Stephenst. (MTI/AP/Michel Euler)
Nyitókép: Michel Euler

Új doppingbotrány: világsztár teniszező bukott meg

A kétszeres Grand Slam-bajnok Simona Halep az augusztusi US Openen adott pozitív mintát.

A korábbi világelső Simona Halep, aki a legfrissebb világranglistán is a kilencedik helyet foglalja el, az amerikai nyílt bajnokságon a roxadustat nevű tiltott szerrel bukott meg – írja a BBC. A roxadustat fokozza az eritropoetin endogén termelését, serkenti a hemoglobin és a vörösvértestek termelődését, ezért vérszegénység ellen használják.

A 31 éves játékos a hírre azonnal reagált, a doppingesetet élete legnagyobb megrázkódtatásaként írta le. "Ma az életem legkeményebb meccse kezdődik: harc az igazságért" – írta Twitter-oldalán.

"Hosszú pályafutásom alatt a csalás gondolata sem fordult meg a fejemben, mert szöges ellentétben áll azokkal az elvekkel, amelyek mentén engem neveltek" – írta még, és úgy vélekedett, hogy tisztességtelen helyzetbe keveredett.

Halep, aki 2018-ban megnyerte a Roland Garrost, majd egy évre rá Wimbledont is, azt állítja, csak egészen kis mennyiségű tiltott szert mutattak ki a szervezetében, és jelezte, a végsőkig harcolni fog az igazáért.

Halep hosszú idő után az első a tenisz éljátékosai közül, aki doppingügybe keveredett, legutóbb Marija Sarapova akadt fenn az ellenőrzésen, még 2016-ban.

Érdekesség, hogy a román játékos már szeptemberben bejelentette, hogy az orrműtét miatt befejezi az idei szezonját, de így várhatóan legalább kétéves kihagyás vár rá.

Közben az is kiderült, hogy kérte a B mintájának az ellenőrzését is, de az is pozitív eredmény adott. A nemzetközi szövetség egyelőre ideiglenesen függesztette fel a versenyzési jogát.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×