eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Guzmics Richárd a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Magyarország - Belgium mérkőzésén Toulouse-ban 2016. június 26-án. A magyar válogatott 4-0-ra kikapott Belgiumtól, így kiesett.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Guzmics Richárd: itt a vége

Az elrontott térdműtétről, az Európa-bajnokság felejthetetlen pillanatairól, a civil életről, valamint a szombathelyi évekről is beszélt a profi karrierjét befejező 35 esztendős hátvéd.

Guzmics Richárd a sportal.blikk.hu-nak nyilatkozva elmondta, visszavonulása tulajdonképpen június harmincadikán lett hivatalos, akkor járt le ugyanis a szerződése a Haladásnál. Azt pedig már az idény közben eldöntötte, hogy nem folytatja tovább. „Azért igazoltam Szombathelyre, hogy itt foglaljam keretbe a pályafutásomat, ez sikerült” – fogalmazott.

Döntése hátterében, mint mondta, szerepet játszott a kora: „kezdtem kiöregedni és a testem is jelezte, hogy már nem vagyok olyan állapotban, mint korábban”. Hozzátette: amikor a Mezőkövesd játékosa volt, egy rutinnak számító porcműtétet kellett végrehajtani a térdén, ám az orvos hibázott, és elfertőződött. Elméletben hat hét után játszania kellett volna, de csak szenvedett, mert a térde bedagadt és bevizesedett.

A rehabilitációt sem tudta elvégzeni, ezért több orvossal is konzultált. Szóban elmondták, hogy a kolléga hibázott, de írásba egyik sem adta – jegyezte meg. Ezt követően újabb operációra szorult, hogy ismét járni tudjon, az előző idényben pedig már edzenie és játszania is nehéz volt, de „összeszorított fogakkal csinálta, amíg bírta”.

A hátvéd megerősítette,

a márciusi, Haladás–Budafok találkozó volt az utolsó profi meccse.

Mások mellett arról is beszélt Guzmics Richárd, hogy mihez kezd majd a civil életben. Egyfelől készül az apaságra, a párjával ugyanis december végére, január elejére várják az első gyermeküket. Másfelől korábban elkezdte már a tanulmányait, „a B-licenc már megvan”, és idővel szeretné megszerezni az A-licencet is. Vagyis az edzősködés mellett a játékosügynöki szerepkör is vonzza. „A légiós évek alatt elég szerteágazó kapcsolatrendszert építettem ki, szívesen segítenék a fiatal játékosoknak a karrierjük egyengetésében” – fogalmazott megismételve: egyelőre a tanulás áll a középpontban.

Az interjúban szó esik még a klubkarrierjéről, a Románia elleni hibáról, valamint az Európa-bajnokság felejthetetlen pillanatairól is.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×