eur:
393.84
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Soccer Football - Champions League - Group F - RB Leipzig v Celtic - Red Bull Arena, Leipzig, Germany - October 5, 2022 RB Leipzigs Dominik Szoboszlai celebrates scoring their second goal with Kevin Kampl and a Peter Gulacsi shirt but it was later disallowed REUTERS/Lisi Niesner
Nyitókép: REUTERS/Lisi Niesner

Megrendítő üzeneteket kapott horrorsérülése után Gulácsi Péter

Lipcsei csapattársai a Twitteren biztatták a magyar kapust, az edzője neki ajánlotta a győzelmet, Szoboszlai Dominik pedig a mezét is a magasba emelte.

Az RB Lepizig begyűjtötte a három pontot a skót Celtic Glasgow ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. Az otthoni győzelmet azonban beárnyékolta Gulácsi Péter súlyos sérülése. A magyar válogatott kapus a mérkőzés tizedik percében súlyos sérülést szenvedett, és nem sokkal később hordágyon hagyta el a pályát.

Az orvosi vizsgálatok ugyan még nem fejeződtek be, de az már bizonyos, hogy az RB Leipzig magyar csapatkapitányának jobb térdében az elülső keresztszalag szakadt el. A kiváló kapuvédőre hosszú, 8-10 hónapos kihagyás vár.

Az n-tv hírtelevízió tudósítása szerint a történtek után nem is a győzelem, hanem Gulácsi sérülése volt a fő téma. A csapat trénere, Marco Rose kezdetben még abban reménykedett, hogy a csapatkapitány csupán néhány napra esik ki, de nem sokkal később már nyilvánvalóvá vált az egyik legrosszabb forgatókönyv, azaz a keresztszalag-szakadás.

A játékostársak sorra fejezték ki jókívánságaikat.

"Biztos vagyok abban, hogy legyőzöd a nehézségeket, és még erősebben térsz vissza" – fogalmazott a Twitteren az együttes támadója, Dani Olmo.

"Gyógyulj meg mielőbb, Kapitány! Valamennyien veled vagyunk" – üzente a spanyol labdarúgó, aki szintén szalagsérülés miatt hosszabb ideig volt harcképtelen.

Ugyancsak a Twitteren fejezte ki együttérzését a német válogatott csapattárs, Lukas Klostermann. "Nem lesz könnyű, de győzni fogsz, és még erősebben térsz vissza" – fogalmazott a Leipzig hátvédje.

A svéd Emil Forsberg üzenetében külön kiemelte, hogy Gulácsival való barátsága az RB Leipzignál immár nyolc éve tart. Forsberg nem titkolta, hogy a győzelem ellenére a mérkőzés után a sérülés miatt "kicsit rosszul érezte magát".

Gulácsi hosszú kiesése súlyos veszteséget jelent a csapatnak – fogalmazott Marco Rose edző. A társak érte is harcoltak a mérkőzésen – fogalmazott Rose, aki az egész klub nevében teljes támogatásáról biztosította a 32 éves magyar kapust.

A tréner dicsérte a Gulácsi helyére beálló, a Bajnokok Ligájában most debütáló Janis Blaswichot, aki a magyar válogatott kapust augusztusi sérülése idején egy ízben már sikeresen helyettesítette.

A 31 éves Blaswichnak ugyanakkor szinte első dolga volt, hogy teljes szívből kívánjon felépülést Gulácsinak.

A Kicker sportmagazin tudósításában külön kiemelte, hogy az ugyancsak magyar játékostárs és szintén válogatott Szoboszlai Dominik a második félidő egy rövid szünetében a magasba emelte Gulácsi kapustrikóját.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×