eur:
389.13
usd:
361.43
bux:
68128.34
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LONG BEACH, CA - JUNE 27:  An underwater view of the tip of sprint between Australia and Kazakhstan in the seventh place game during the 2004 FINA Womens Water Polo League Super Final on June 27, 2004 in Long Beach, California.
Nyitókép: Donald Miralle/Getty Images

Strandvízilabda fesztivál: a fiatalabb korosztályon a sor

A felnőttek Strandvízilabda fesztiválja után a következő három szombaton az utánpótláskorúak hasonló eseményét rendezik a Lupán. A főszervező Petőváry Zsoltot kérdeztük.

A főszervező tájékoztatása szerint most szombaton, vagyis július 30-án a gyerek korosztály, az U14-esek versenynapjára kerül sor délelőtt 10 órai kezdettel, ami egészen a délutáni órákig fog tartani. Hat – jellemzően tízfős – csapat méri össze a tudását a vízben, tíz-tizenkét mérkőzés keretében. Tehát lényegében mindenki játszik mindenkivel, majd következnek a helyosztók – fogalmazott Petőváry Zsolt. Ezt követően augusztus 6-án az U16-os, augusztus 13-án pedig az U18-as társaság fog megmérkőzni a Lupa-tavon.

Az egykori válogatott vízilabdázó azt is elárulta, hogy a felnőtt csapatok esetében, miután jó pár neves játékos is feltűnt, könnyedén megtöltötték a helyszínt szurkolókkal, hozzátartozókkal, tehát nagy érdeklődésre tartott számot a versenysorozat, ami egyben nagyon színvonalas is volt. Az eseményen ráadásul a közönség tagjai is megmérettethették magukat az ötméteres lövőversenyeken. Érdekességként jegyezte meg, hogy lányok is játszottak, akiknek a találata idén kettőt ért.

A következő hetek versenyeit illetően elmondta: a július 30-i napra már betelt a nevezés, a jövő és azt követő hétvégére azonban még van két-három hely. Petőváry Zsolt érdeklődésünkre közölte, hogy a fesztiválra nevezők között egyaránt vannak klubcsapatok és – akár különböző egyesületből összeálló – baráti társaságok is, tehát teljesen vegyes a társaság.

Miután a vízilabda egy tradicionális sport Magyarországon, mindig is megvolt és meg is lesz a varázsa, amit nem ingathat meg egy kisebb kisiklás – jegyezte meg a főszerező, utalva a férfiválogatott hetedik helyére a budapesti vizes világbajnokságon.

A Strandvízilabda fesztivál részletei itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×