eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A győztes Szilágyi Áron a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa döntője után a budapesti BOK Csarnokban 2022. március 19-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Decsi András elárulta Szilágyi Áronék titkát

A két magyar aranyéremmel, Szilágyi Áron egyéni győzelmével és a Szilágyi, Szatmári András, Decsi Tamás, Iliász Nikolász összeállítású csapat sikerével véget ért budapesti kardhétvége után a versenyzők küzdeni tudását emelte ki Decsi András szakvezető.

„Aranyéremmel befejezni egy egyéni versenyt mindig nagyszerű, felemelő érzés. Szilágyi Áron magabiztosan, kiegyensúlyozottan, felszabadultan vívott a Tokió utáni első nemzetközi versenyén. Bízom benne, kitart nála ez a jó érzés, ami érzékelhető volt, látszott az egész napos teljesítményén” – elemezte a háromszoros olimpiai bajnok szereplését Decsi András, majd azzal folytatta, hogy az olimpiai bronzérmes csapat tagjai sem vallottak szégyent az egyéni versenyben.

A férfi kardozók vezetője hangsúlyozta, hogy a csapatversenyt mindig kiemelten kezelték és kezelik, már csak az olimpiai kvalifikáció miatt is. A tokiói játékok előtt viszonylag hamar megszerezte az ötkarikás indulási jogot a válogatott, így nyugodtan készülhetett a legrangosabb viadalra, és – mint azt hangsúlyozta – most is ez a céljuk.

Budapest, 2022. március 19.
A későbbi győztes Szilágyi Áron a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2022. március 19-én.
MTI/Szigetváry Zsolt
Budapest, 2022. március 19. A későbbi győztes Szilágyi Áron a Gerevich-Kovács-Kárpáti férfi kard világkupa döntőjében a budapesti BOK Csarnokban 2022. március 19-én. MTI/Szigetváry Zsolt

„Hazai közönség előtt nekem és a fiúknak is különösen fontos a jó szereplés, így vágtunk neki a csapatversenynek. Lezártuk az egyéni küzdelmeket, és akiben maradt hiányérzet, az bizonyíthatott” – tért rá a budapesti világkupa csapatviadalára Decsi András, akinek kényszerű cserét kellett végrehajtania, miután Gémesi Csanád az egyéni viadalon bokasérülést szenvedett. Mint fogalmazott, Iliász Nikolász maximálisan helyt állt ebben a helyzetben, megtette, amit kért tőle.

„De minden fiút csak dicsérhetek, igazi csapatként, egymásért küzdve jól vívtak.

Voltak kiélezett helyzetek, például az Irán elleni mérkőzésen is, de minden nehézséget leküzdöttek. Ez a hozzáállás, a küzdeni tudás a mi titkunk, erőnk, a teljesítményünk motorja, ez viszi előre a csapatot, és ez eredményezett most aranyérmet a csapatnak” – hangsúlyozta a szakvezető. Kiemelte, hogy a júniusi Európa-bajnokság előtt még három verseny szerepel a férfi kardozók programjában. Április végén a szöuli Grand Prix, amiről még nem lehet biztosan tudni, hogy megrendezik-e.

A májusi madridi egyéni és csapat világkupa biztosnak tűnik, és mivel Moszkvában ezúttal nem lesz verseny, Padova vállalta, hogy az elmaradt világkupájuk helyett májusban Grand Prix-t rendez.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×