eur:
392.6
usd:
366.06
bux:
66717.42
2024. április 25. csütörtök Márk
LONDON, ENGLAND - OCTOBER 12: Akos Kecskes of Hungary clears from Tyrone Mings of England during the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between England and Hungary at Wembley Stadium on October 12, 2021 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty Images)
Nyitókép: Robin Jones/Getty Images

Moszkvában ragadt a magyar válogatott futballista

Kecskés Ákos a Nyizsnyij Novgorod csapatával Moszkvában készül, ahol tüntetések zajlanak, az orosz légi forgalom korlátozása pedig nemcsak a Premjer-liga lebonyolítását veszélyezteti, hanem a védő hazatérését is a magyar válogatott márciusi meccseire.

Az orosz labdarúgó-élvonalban szereplő Nyizsnyij Novgorod kedden a magyar védőjével, Kecskés Ákossal a pályán szerepelt a Dinamo Moszkva otthonában az Orosz Kupában, szombaton pedig a CSZKA Moszkva vendége lesz a Premjer-ligában.

"A különböző fórumokon láttam, hogy háborúellenes tüntetések zajlanak Moszkvában, de személyesen nem tapasztaltam ezeket, ami nem meglepő, hiszen mi el vagyunk szeparálva a szállodában, nem nagyon lehet kijárni" – mondta a Magyar Nemzetnek.

A 26 éves labdarúgó tavaly nyáron szerződött a svájci Luganótól a Nyizsnyij Novgorod csapatához, de máris jól beszél oroszul, mivel a gyerekkorában Újvidéken megtanult szerbül, ami nagy segítségére volt.

"Sokat beszélünk az öltözőben a háborúról, ez most központi téma, de egyelőre a csapat mindennapjaira nem volt hatással,

ugyanúgy zajlanak az edzések, ugyanúgy készülünk a meccsekre" – mondta Kecskés, de arról nem akart beszélni, hogy az orosz csapattársai hogyan vélekednek a harcokról.

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kizárta az ország klubjait és a válogatottját a most zajló a nemzetközi sorozatokból, valamint elvették Szentpétervártól a Bajnokok Ligája idei döntőjének a rendezési jogát is, de mint elmondta, vannak más fejlemények is, a Lokomotiv Moszkva és a Krasznodar német edzői lemondtak a háború miatt, a Krasznodar és a Rosztov legutóbbi bajnokiját pedig elhalasztották a bevezetett légi korlátozások miatt.

"Ez a nagy távolságok miatt további gondokat okozhat, a liga most tárgyalja, hogyan folytatható zökkenőmentesen a bajnokság" – tette hozzá.

A légi forgalom korlátozása Kecskés hazatérését is akadályozhatja a válogatottba, feltéve, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány a legutóbbi alkalmakhoz hasonlóan a március végi, Szerbia és Észak-Írország elleni felkészülési találkozókra is behívná őt a keretbe. A négyszeres válogatott védő legutóbb az Anglia ellen a Wembleyben elért 1-1-en játszott a nemzeti csapatban októberben.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×