eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ralf Rangnick (RB Leipzig, Trainer, head coach); Porträt, Einzelbild
Nyitókép: wikipedia

„Nagy koponya” kerül a Manchester United élére

Már tényleg csak a hivatalos bejelentés hiányzik: eldőlt, hogy Ralf Rangnick lesz a Manchester United menedzsere a következő hat hónapban. A 63 éves német edző már mindenben megállapodott a klub vezetőivel, pénteken pedig megkapta a különböző belépési engedélyeket az edzőközpontba.

Az angol lapok egyetértenek abban, hogy Ralf Rangnick szerepe a tűzoltás lesz, a következő hat hónapban kell a lehető legtöbbet kihozni a keretből.

A hosszú távú jelölt továbbra is Mauricio Pochettino, a PSG argentin edzője, aki 2022 nyarán szívesen szerződne a Manchester Unitedhez, amennyiben klubja katari tulajdonosai ehhez hozzájárulnak. Ez alighanem kizárólag attól függ, hogy

Zinédine Zidane hajlandó-e átvenni a PSG-t.

Ralf Rangnick a jelen futballjának egyik legelismertebb teoretikusa. Fura kettősség, hogy bár a trófeái számát tekintve – legnagyobb sikere a Német Kupa (DFB Pokal) megnyerése 2011-ben a Schalkéval, a királykékekkel abban az idényben bejutott a Bajnokok ligája elődöntőjébe – nagyon sok eredményesebb van nála, elsősorban neki tulajdonítható annak a futballrendszernek a felépítése, amit a Red Bull klubjai jelentenek.

Munkájának a fókuszában két olyan faktor áll, ami mindenki számára szimpatikus:

  • a támadófutball és
  • a világméterűvé fejlesztett megfigyelő hálózaton keresztül ismeretlen, de nagyon tehetséges fiatal játékosok felfedezése.

A források megjegyzik, hogy működésének eredményeként a Red Bull klubjainak piaci értéke 120 millió euróról 1,2 milliárd euróra nőtt, a legsikeresebb, az RB Leipzig 2019-ben elérte a 270 millió eurót. 2019-ben a sport- és fejlesztési osztály vezetőjévé léptették elő, 2020-ban azonban elváltak útjai a Red Bulltól. Nevéhez fűződik a

Gegenpressing

fejlesztése, ahol a csapat a labdabirtoklás elvesztése után azonnal megpróbálja visszaszerezni a labdát. Rangnick Ernst Happelt, Valerij Lobanovszkijt, Arrigo Sacchit és Zdeněk Zemant említette példaképeiként. Jelenleg a Bundesliga 1-ben a Bayern München, a Borussia Dortmund, az RB Leipzig, az Eintracht Frankfurt, a Mainz és Hoffenheim élén is egykori játékosa, tanítványa áll.

Az Angliában dolgozó sztáredzők közül Thomas Tuchel és Jürgen Klopp pályafutására is nagy hatással volt.

A hetvenes évek végén egy évet Angliában, a University of Sussexen tanult, a mostani lesz a második hosszabb tartózkodása a futball őshazájában.

Ahhoz, hogy elvállalhasa a munkát, szükség volt a Lokomotiv Moszkva engedélyére is, ugyanis a nyár óta az egykori vasutasklubnál dolgozott sportigazgatóként. Nyikolaj Naumov, a Lokomotiv elnöke hozzájárult a távozáshoz (feltételezések szerint nem ingyen), de nem állta meg, hogy ne szidja Rangnickot, akit, szerinte, csak a pénz érdekel. Más kérdés, hogy a német edző életműve teljesen mást mutat.

Az edző, akit 2020 nyarán az AC Milannal hoztak hírbe, de a piros-feketék vezérkara végül megtartotta Stefano Piolit és jól járt a döntéssel, 2022 májusa után is marad a Manchester United kötelékében, de tanácsadói és nem edzői szerepkörben.

A Manchester United vasárnap a Chelsea, Thomas Tuchel és a Rangnickkal korábbanszintén dolgozó Lőw Zsolt csapata ellen játszik a Stamford Bridge-en.

A londoni Kékek tizenegy hónappal ezelőtt ugyancsak tárgyaltak Rangnickkal, de az edző akkor még nem akart „tűzoltó” munkát válallni. Minden érdekelt szerencséjére aztán Tuchel és stábja szabaddá vált Párizsban.

Mindazonáltal, szülessen meg bármikor is a bejelentés, szinte biztosra vehető, hogy a rangadón még Michael Carrick dirigálja a Man Unitedet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×