eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Henry Wingo, a Ferencváros (j) és Aiham Ousou, a Slavia Praha játékosa a Bajnokok Ligája-selejtezőjének harmadik fordulójában játszott Slavia Praha - Ferencváros visszavágó mérkőzésen Prágában 2021. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Vereséget szenvedett, de továbbjutott a Ferencváros

1-0-s vereséget szenvedett és emberhátrányban fejezte be prágai fellépését a magyar bajnok, de összességében 2-1-gyel ment tovább, és a Bajnokok Ligája-csoportkörért játszhat.

Kétgólos előnyről, 2-0-ról kezdte a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában a Slavia elleni visszavágót Prágában. Az idegenbeli gól már nem döntött egyenlő állásnál.

A két kezdő csapat

Slavia: Kolár – Bah, Holes, Kacsaraba, Dorley – Hromada, Stanciu – Masopust, Schranz, Olayinka – Tecl.

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Sami Mmaee – Botka, Laidouni, Zachariassen, Haratyin, Civic – Tokmac, Uzuni.

A zöld-fehéreknél bevethető volt Bogdán és Varga, a két tartalékkapus, valamint Somália, Ryan Mmaee, Zubkov, Kovacevic, Vécsei, Mak, Baturina, Loncar, Csontos és Boli.

A cseh bajnok a klub hagyományos piros-fehér mezen, a Ferencváros zöld-fekete felsőben játszott.

Az első öt percben a csehek támadgattak, a Fradi minden eszközzel igyekezet lassítani a játékot, ne jöjjön lendületbe az ellenfél.

A prágaiak kisvártatva cserélni kényszerültek, Olayinka megsérült, Abdallah Sima állt a helyére. Legalább három-négy percet állt a partvonal mellett, mert nem ment ki a labda.

Aztán Tokmac jól átvette a labdát, egyedül vitte kapura, kicsit kisodródva, de lőtt, kicsivel a bal sarok mellé.

A 25. percben Haratyin sárga lapot, a Slavia pedig 17 méteres szabadrúgást kapott - a kárpátaljai középpályásnak ez már a második ilyen figyelmeztetése a sorozatban. A csehek veszélyes helyről lőhettek, Uzuni befeküdt a sorfal mögé. Stanciu emelt, de a jobb felső sarok mellé és fölé.

Hromada aztán erőszakos labdaszerzése után lőtt, Laidouniról szögletre pattant a labda.

És jött a cseh vezetés: a 36. percben a csereként beállt Sima a bal oldalon megverte Botka Endrét, az alapvonaltól pontosan középre adott és a középen egyedül érkező válogatott játékos, Lukas Masopust hét méterről a sarokba lőtte a labdát. 1-0 a cseheknek, összesítésben 2-1 volt a Ferencvárosnak.

Ezekben a percekben a Slavia uralta játékot, mezőnyfölényben is játszott.

A második félidő elején Kovacevic váltotta Sami Mmaeét a Fradiban.

A játékrész első percei a Slavia rohamaival teltek, aztán viszont kicsit csillapodott a nyomás. Kapura viszont nem volt veszélyes a Ferencváros.

A 60. percben Sima nyolcméteres fejese kapu fölé szállt. Két perccel később Stanciu 15 méteres lövését Dibusz vetődve védte. Egy perccel később ez megismétlődött, nem tudott a nyomás alól kiszabadulni a vendég együttes.

A Slavia a hatékonyság növeléséért a hajrá előtt egyszerre hármat cserélt, beállt Jan Kuchta, az előző cseh idény gólkirálya is.

Tokmac is lement, Ryan Mmaee váltotta. Két perccel később erősítés jött a középpályára is, Zachariassen helyére Somália állt be.

Civic rossz ütemű szerelése viszont újabb sárga lapot ért, tíz főnyire olvadt a Ferencváros. Reklamálásért Kovacevic is kapott egy sárgát.

Holes lövése után Kovacevic lábáról veszélyesen pattant hátra a labda, de a kapu tetejére.

Végül letelt az idő, kikapott, de továbbjutott a Fradi.

Címlapról ajánljuk
Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

Kiss László: „a szegény japán ember űrtávcsöve” egy világrekorder csúcsműszer

A vadonatúj földi obszervatórium számos előnye közt az egyik, hogy ezerszer olcsóbb volt a James Webb űrteleszkópnál, és az sem elhanyagolható, hogy ha elromlik, oda lehet menni megjavítani - fogalmazott Kiss László csillagász, akadémikus az InfoRádióban, bemutatva a TAO-t. Megjegyezte: persze azt ne gondolja senki, hogy a kutatók az Atacamába fognak járni, távolról, az interneten, kamerákon megy szinte minden.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×