eur:
394.97
usd:
363.52
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Pixabay

Bejelentés: Győrbe költözik a Vasas hokicsapata

A Vasas felnőtt csapata Győrbe költözik, és Győri ETO Hockey Club néven indul a jégkorong Erste Liga 2021/22-es idényében - jelentette be a klub és a megyeszékhely városvezetése csütörtökön sajtótájékoztatón a Nemak Jégcsarnokban.

Szarvas Zoltán, a Győri ETO HC Sportegyesület alelnöke elmondta, hogy "ütőképes és fiatal" csapat érkezik Győrbe, az Opten Vasas HC szinte valamennyi korábbi játékosa ezentúl zöld-fehér színekben lép pályára. A szakmai stáb Ladányi Balázs vezetésével szintén Győrbe költözik.

"A profi jégkorongozókhoz győri nevelésű fiatalok is csatlakoznak" - fűzte hozzá.

Az alelnök felidézte: az elmúlt szezonban a Fehérvári Titánok Győrben játszották első osztályú mérkőzéseiket, ami "főpróbának jó volt".

A cél, hogy a tehetséges fiatal játékosok számára lehetőséget nyújtsanak a profiligás szereplésre, egyben a csapat számára utánpótlást biztosítsanak - mondta.

Szuper Levente, a BP Capitals Kft. szakmai igazgatója - aki korábban a Vasas felnőttcsapatát működtető céget vezette - hangsúlyozta:

hosszú távra terveznek Győrben,

hiszen az induló utánpótlás-nevelő akadémia remek lehetőség a felnőtt együttes számára is.

Arról is beszélt, hogy mintegy tíz éve dolgoznak azon, hogy észak-amerikai mintára saját nevelésű játékosokra alapozva indítsanak felnőtt csapatot az első osztályban.

Ladányi Balázs, a BP Capitals Kft. ügyvezetője, vezetőedző hosszú távú célként nevezte meg, hogy meghatározó csapat legyen a Győri ETO HC a bajnokságban.

Somogyi Attila, az Erste Liga menedzsere örömét fejezte ki, hogy Győr továbbra is az Erste Liga vérkeringésében marad és reményei szerint a hamarosan kezdődő szezonban már szurkolók előtt lehet a mérkőzéseket játszani.

Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere úgy fogalmazott: a megyeszékhelynek egyre jobb a sportélete, hiszen a következő idényben a jégkorong mellett a labdarúgó, a női kézilabda és vízilabda élvonalban is lesz városi csapat. Simon Róbert Balázs, a térség országgyűlési képviselője sporttörténelmi pillanatnak nevezte az élvonalbeli indulást, míg Kara Ákos, a térség másik országgyűlési képviselője azt emelte ki, hogy a tavaly szeptemberben átadott jégcsarnok minden igényt ki tud elégíteni.

A Győri ETO HC korábban az 1999/2000-es és a 2005/06-os idény között szerepelt a magyar bajnokságban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×