eur:
393.41
usd:
367.54
bux:
67190.87
2024. április 26. péntek Ervin
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Gyulay Zsolt: ha a foci-Eb-re van külön rendelet, legyen a Forma–1-re is

Három kiemelt versenyt rendeznek idén a Hungaroringen, ezek közül az elsőt a jövő hétvégén, amikor a kamionos Európa-bajnokság mezőnyének, így többek között Kiss Norbertnek drukkolhatnak a szurkulók. Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádiónak beszélt a Forma–1-es esélyekről és a mogyoródi pálya átépítéséről is.

Már nézők előtt rendezhetik meg a kamionos Európa-bajnokság mogyoródi futamát, de azért még fontos kérdéseket kell tisztázni az idei szezon előtt – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az InfoRádióban. A nyitányon egyszerűbb a helyzet, mert a nézők nagy része magyar lesz, és a hazai szurkolók védettségi igazolvánnyal látogathatják rendezvényt.

Az augusztus 1-jei Forma–1-es futammal kapcsolatban viszont nagyon sok nyitott kérdés van, hiszen ott a szurkolók 75-80 százaléka külföldről érkezik. Naponta több száz e-mailt és kérdés érkezik a társasághoz külföldről, hogy hogyan lehet majd látogatni a futamot.

"Dolgozunk rajta, látjuk, hogy a labdarúgó Európa-bajnokságra készült egy külön rendelet, remélem, hogy a Forma–1-es futamra is készül, hiszen akkor tudunk külföldre jegyet értékesíteni, amikor a külföldiek is is tisztában vannak azzal, hogy nemcsak az országba hogy léphetnek be, hanem a Hungaroring területére is" – mondta Gyulay Zsolt.

A kamionos Európa-bajnokságon a nézők beengedése és elosztása sokkal könnyebb feladat, hiszen a járványügyi intézkedések betartásával is nagyon sokan elférnek a Hungaroringen,

a szervezők 10-12 ezer szurkolóra számítanak a hétvégén.

Különösen azért, mert Kiss Norbert a Révész Trans kamionját vezeti. "Ez egy tisztán magyar csapat, és a magyar szurkolók ezt nagyon szokták értékelni. Óriási szurkolótábora van Norbinak, bízunk benne, hogy itt is jól szerepel, ahogy az elmúlt években" – mondta a cégvezető.

A másik magyar kedvenc, Michelisz Norbert is versenyez majd hazai pályán, augusztus 20. utánra került közvetlenül a WTCR, a túraautó Világkupa magyarországi állomása a korábbi, tavaszi időpont helyett.

"Nagyon jó döntés volt, előrelátóak voltunk, sejtettük azt, hogy áprilisban még sajnos nem fog megoldódni a járványügyi helyzet. Így van esélyünk arra, hogy sok néző látogathasson ki, és szurkoljon Norbinak" – mondta, és hozzátette, további programokkal is várják majd azon a hétvégén a szurkolókat: lesz egy Classic-kiállítás lesz, és elektromos autók is versenyeznek majd. Abban bíznak, hogy augusztusban már sokkal jobb lesz a helyzet, és sokkal több nézőt várhatnak, mint most.

A fő attrakció persze idén is a Forma–1-es Magyar Nagydíj. A versenynek 2027-ig élő szerződése van, s noha a futamrendezők közül sokakat megviselt a pandémiás válsághelyzet, a Hungaroring stabil lábakon áll. Mogyoródon óriási munka indult el, zajlik a tervezési folyamat, s Gyulay Zsolt reményi szerint amikor idelátogat az F1-es mezőny, akkor már tudják prezentálni engedélyeztetési és az ütemterveket a Hungaroring fejlesztéséről.

"Azt tudomásul kell venni, hogy 2019-ben a sorozat leggyengébb láncszemének minősítették a főépületünket, a boxok állapotát és az egész infrastruktúránkat. Ha a tervezési folyamat lezárul, akkor a 2022-es futam után a főépületünknek és a lelátórendszerünknek meg kell újulnia" – mondta az elnök-vezérigazgató. Folyamatosan egyeztetnek a nemzetközi szövetséggel arról, hogy ha a 320 méter hosszú, háromszintes óriási épületet elbontják, és teljesen újjáépítik, akkor milyen technikai újdonságok legyenek benne és mekkora átalakítás lesz ez a Hungaroring életében.

"Ha egy ekkora beruházást végrehajtunk, akkor a 2027-ig érvényben lévő szerződést is valószínű, hogy újra lehet és kell is tárgyalni"

– mondta a jövőről.

A jelen is izgalmas, hiszen a pályán végre valódi verseny van, Lewis Hamilton és Max Verstappen óriási küzdelmet vív a világbajnoki címért, és még augusztusban, a Hungaroringen is kiélezett lehet a világbajnokság.

"Nagyon érdekes lesz szerintem ez az év, és a következő évre való felkészülés is, hiszen szabályváltozások is lesznek. A csapatok nagyon összeértek, mind az élvonal,mind a középmezőny sűrűbb lehet, remek pilóták vannak. Hamiltont hosszú évek után valószínű, hogy keményen megszorongatják, sokan drukkolnak, hogy esetleg megszakadjon ez a sorozat, bár én még mindig őt tartom messze a legprofibb és a legjobb hozzáállású versenyzőnek, de nyilván a Red Bull is nagyon erős. Ráadásul a Ferrari is és a McLaren is föléledt, és nagyon jó idény elé néz, szerintem pont amikorra a Ringre érnek versenyzők, akkor éles lesz verseny, ráadásul bízom benne, hogy augusztus 1-jén itt Mogyoródon is tele lesz a lelátó" – mondta Gyulay Zsolt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattannak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×