eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A címvédő és hatszoros világbajnok Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője ünnepel, miután megnyerte a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Portugál Nagydíját az algarvei pályán a dél-portugáliai Portimaóban 2020. október 25-én. A 35 éves versenyzőnek ez volt pályafutása 92. futamgyőzelme, mellyel átadta a múltnak a legendás hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher 91 sikert számláló rekordját.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Jose Sena Goulao

Szakértő: Hamilton hamarabb bajba kerülhet, mint gondolnánk

Vélhetően leghamarabb 2022-ben szorongathatják meg igazán a riválisok Lewis Hamiltont, aki a Forma–1-es Portugál Nagydíj megnyerésével rekordot döntött, 92. futamgyőzelmét aratta – fejtette ki az InfoRádiónak Vámosi Péter, a Racingline.hu portál főszerkesztője.

Az utóbbi versenyeken, főként a Forma-1 új pályáin egyre inkább az a trend van kialakulóban, hogy bár Valtteri Bottas rendre hozza a pénteki napokat, majd a szombati szabadedzéseket, az időmérőn valami történik, és „az utolsó utáni pillanatban” Lewis Hamilton bebiztosítja a pole pozícióját a futamra.

Nem állítható ugyanakkor, hogy a finn versenyző lemondott volna a vb-címről – jegyezte meg Vámosi Péter –, hiszen a legutóbbi futam rajtja után nem sokkal is jobban tudott helyezkedni csapattársánál. Annak ellenére, hogy bár a Portugál Nagydíj sima versenynek tűnhetett, részleteiben mégiscsak érdekesen alakult, ahogyan korábban a nürburgringi, és remélhetően majd a soron következő imolai is fog. Ezzel együtt Lewis Hamilton elmondhatja magáról, hogy ő az az F1-pilóta, aki a valaha volt legtöbb versenyt megnyerte. Olyannyira, hogy a Red Bull-os Max Verstappen (23) keserédes szájízzel jegyezte meg,

ha mostantól elkezd viszonylag állandó jelleggel nyerni, lesz vagy 40 éves, mire adott esetben beérheti.

Vámosi Péter érdekességként tette hozzá, hogy 14 évvel Michael Schumacher 2006-ban aratott utolsó, 91. futamgyőzelme után új rekordokról lehet beszélni, és innentől kezdve a határ a csillagos ég, akár száz fölé is kerülhet a pole pozíciók vagy a versenyek száma. Mindez pedig egyrészről szomorú, tekintve, hogy ilyen szintű dominanciával bír a brit pilóta, másrészt a dolog szépsége, hogy feszegetheti a határokat, a sajátjait is. A szakember ugyanakkor nem gondolja, hogy a tíz vb-cím lenne a cél, hiszen lassan, de biztosan ő is közeledik a 40 felé, a reflexei nem lesznek jobbak, miközben van egy nagyon jó fiatal generáció, amelynek tagjai - ha megfelelő technikát kapnak maguk alá - gondoskodhatnak arról, hogy Lewis Hamilton sokkal hamarabb bajba kerülhet, mint gondolnánk. Ha jövőre még nem is,

2022-ben mindenképp többesélyessé válhat a világbajnokság

– tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×