eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Benedek Tibor, a Millennium csapatnéven induló magyar válogatott játékosa (j) és az olasz Fabrizio Musetti a masters korosztályú vizes világbajnokság vízilabdatornájának Millennium - Pallanuoto Milano A.S. Dilett mérkőzésén a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Benedek Tiborra emlékeznek a Millennium Masters tagjai

Örömpólóval tisztelegne a 47 évesen súlyos betegségben elhunyt Benedek Tibor emléke előtt a Millennium Masters férfivízilabda-csapata. A csapattagok ambivalens érzésekkel készülnek a meccsre.

A Magyar Kupa kétnapos (Waterpolo Masters Summer Cup, augusztus 12–13.) négyes döntőjének betétprogramjaként a 2000-es évek olimpiai aranygárdáinak tagjaiból álló „válogatott” is vízbe ugrik. Korábban kihagyhatatlan volt a keretből a július 18-án, hosszú betegség után elhunyt, háromszoros ötkarikás első klasszis is.

A csapattagok szeretnének méltóképpen megemlékezni Benedek Tiborról, igaz, korábban többekben felmerült, hogy nélküle nem vennének részt a mérkőzésen – derült ki a Blikk összeállításából.

Az első reakcióm a felkérésre rögtön az volt, hogy Benedek nélkül nem vállalom, de aztán átgondoltam és tudom, Tibi is azt akarná, hogy játsszunk – vélekedett a kapus, Sydney (2000), Athén (2004) és Peking (2008) aranyérmese, Szécsi Zoltán.

A 2008-ban olimpiai bajnok Kis Gábor (37) is tudja, nehéz lesz vízbe ugrani. "Nagyon furcsa lesz Tibi nélkül, nekünk is, ahogy a nézőknek is. Ő a szíve-lelke volt a társaságnak, szóval, ha engem kérdeznek, én azt mondanám, nélküle ne legyen folytatás" – mondta a volt vízilabdázó a lapnak.

A korábbi szövetségi kapitány, Kemény Dénes (66) szerint Benedek miatt muszáj mindent beleadniuk. "Bármilyen esemény, ami most a vízilabdára irányítja a figyelmet, újból és újból Tibire emlékeztet mindenkit. Akárhányszor ugrunk még vízbe, érezzük majd, hogy valaki hiányzik. Ha viszont játszunk, azzal tudjuk tiszteletben tartani az emlékét, ha teljes erőbedobással tesszük" – vélekedett a szakember.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×