eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kolozsvár, 2017. április 22.Berki Krisztián bemutatja lólengés gyakorlatát a kolozsvári torna Európa-bajnokság szerenkénti döntőjében 2017. április 22-én. Berki ezüstérmet nyert.  (MTI/EPA/Robert Ghement)
Nyitókép: ROBERT GHEMENT

Berki Krisztián elárulta, mikor és hogyan vonul vissza

2017 után volt, hogy a vállát sem tudta megemelni, kislányát sem tudta felvenn, és a villanykörtéket sem ő cserélte.

Az év végén sorra kerülő bakui Európa-bajnokságon szeretne búcsúzni a tornasporttól a 2012-ben, Londonban lólengésben olimpiai bajnok Berki Krisztián, aki az InfoRádiónak elmondta, ötször műtötték meg a vállát, egy ideig még a 6 éves kislányát sem tudta felemelni vagy egy villanykörtét kicserélni a lakásban.

"Civilben már nincsenek fájdalmaim, ahogy az az elmúlt három évben sajnos volt. Az utolsó műtétem november 11-én volt, utána elkezdtük a rehabilitációt, terhelhető is volt a vállam, viszont jött a karanténidőszak, le kellett állítani az edzéseket. Itthon próbáltam mozogni, szinten tartani magamat, de hát ez nem ugyanaz" – sorolta Berki Krisztián.

Az edzések újrakezdése más miatt is csúszott, a tornász ugyanis lediplomázott. Dolgoznia viszont van még értelme.

"Nagyon szeretnék versennyel búcsúzni a tornától és a sportélettől versenyzőként. Három hete edzem, a vállam egyelőre jól reagál. Most azon vagyunk, hogy ha a vállam is engedi, akkor megvalósul a tervem. Ha nem engedi, akkor azt is el kell fogadnom.

Igazából már nyolc éve hátradőlhetnék, megvan minden eredményem, amit egy sportoló kívánhat"

– ecsetelte tárgyilagosan a sportlegenda.

Sorsát megítélése szerint az pecsételte meg, hogy a 2017-es nagy műtét után "befagyott" a válla, "eltüntetve a mozgástartományát", vagyis 90 fok fölé nem tudta megemelni a karját.

Búcsúversenye tehát a májusról elhalasztott Eb lehet, olimpiában már nem gondolkodik, Tokióban csak szabadkártyával vehetne részt, de arra sem sok esélyt látna.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×