eur:
392.07
usd:
366.85
bux:
0
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyvárad – A-Híd Szeged mérkőzésén a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 6-án. A találkozót a szegedi csapat 14-9-re megnyerte.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Benedek Tibor győzte meg Vincze Balázst, hogy folytassa a munkáját

A tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó egykori játékostársát kérte fel, hogy vegye át az UVSE irányítását.

Vincze Balázs akkor még az AVUS Szombathely szakmai igazgatója volt, de a betegsége miatt a vízilabdától visszavonuló Benedek Tibor hívására visszatért a fővárosba.

„Semmilyen más oka nem volt a váltásnak, mint hogy Tibor kért meg a négy évvel ezelőtt elkezdett munkája folytatására . Kicsit vacilláltam, mert a feladat nagyon szép, de kicsit elkényelmesedtem az elmúlt időszakban. Többszöri beszélgetést követően, a személyes varázsa hatására döntöttem úgy, hogy vállalom a feladatot, és már nagyon örülök, hogy így határoztam” – mondta Vincze Balázs a Nemzeti Sportnak, és azt is hozzátette: nehéz örökséget kapott Benedek Tibor távozásával.

Az UVSE vezetőedzője és szakmai igazgatója lett egy személyben, és július 25-én, a Magyar Kupában vezeti először tétmeccsen új csapatát, amely az első fordulóban a B-csoportban a Szolnok, a BVSC és a házigazda Kaposvár társaságában játszik. Mint mondta, a sorozatot felkészülésnek szánják, hogy összerázódjon az új edző és az átalakuló csapat. Nehéz ágra kerültek, de az új szakvezető azt ígéri, hogy ha az eddig is jellemző elszántságot hozzák, akkor ez eredményes játékkal is párosulhat.

Vincze tulajdonképpen visszatért egykor sikerei helyszínére, hiszen játékosként többek között BEK-et is nyert az Újpesttel, és ha az UVSE nem is jogutódja annak a csapatnak, szellemi örökösének tekinthető.

„Bízom benne, hogy előbb-utóbb akár az Újpest is újra résztvevője lehet a történetnek. Hiányzik az Újpest a vízilabda közegéből, hiszen megtapasztalhattuk, a Ferencváros fellendülése mekkorát dobott a póló népszerűségén, ugyanekkorát dobhatna a legeredményesebb magyar klubnak számító Újpest is" – mondta a sokszoros válogatott pólós, aki továbbra is az utánpótlás-nevelésre helyezi a hangsúlyt, ami eddig sem volt sikertelen, hiszen az előző évi csapatból hatan is a jelenlegi élklubokhoz igazoltak, ráadásul nem statisztának.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. Ami a mai tőzsdei kilátásokat illeti, az előzetes adatok alapján leginkább az optimizmus jellemezheti majd a délelőtti kereskedést, emelkedés jöhet a kontinens vezető tőzsdéin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×