eur:
392.88
usd:
367.85
bux:
66048.18
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Benedek Tibor, a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya a csapat sajtónyilvános edzésén a budapesti Császár-Komjádi Sportuszodában 2016. március 22-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sétányt neveznének el a Margitszigeten Benedek Tiborról

Karcásony Gergely kezdeményezi, hogy a júniusban tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóról nevezzenek el közterületet.

Karácsony Gergely főpolgármester a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén kezdeményezi, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét – jelentette be a Facebook-oldalán.

"A júniusban tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Benedek Tibor hős volt és példakép talán az egész ország számára. Emlékének megőrzése nem csak erkölcsi kötelességünk, Tibor életszemléletéből, kitartásából, megérdemelt sikereiből talán a következő generációk is tanulhatnak. Ezért kezdeményezem a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén, hogy a Margitszigeten, nem messze a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodától sétány viselje Budapest díszpolgára, Benedek Tibor nevét" – írta a főpolgármester.

A kiváló vízilabdázó 47 éves korában, június 18-án hunyt el hosszú, súlyos betegség után. Benedek Tibor háromszor nyert olimpiai bajnoki címet (2000, 2004, 2008). 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyanott már szövetségi kapitányként lett újra vb-aranyérmes.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×