eur:
394.94
usd:
363.16
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyitókép: Miklóska Zoltán

Ezért késztet annyi embert csendes szólásra Benedek Tibor halála

Túlzás nélkül állítható, az egész nemzetet összehozta a vízilabda-legenda tragédiája. De egyáltalán nem véletlen: a gyászoló sportolótársak nyilatkozataiból kirajzolódó kép alapján a kiérdemelt elismerésért keményen megdolgozott, emiatt vált ideállá.

Túlzás nélkül lehet állítani, hogy nemcsak a vízilabdaéletet, nemcsak a sportvilágot, de az egész országot mélyen megrendítette Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, vb-győztes szövetségi kapitány tragikusan korai halála.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem történelem szakosai hallgatótársként éppúgy klaviatúrát ragadtak, mint a világraszóló vízilabdasikerekre fejüket fel-felkapók, de ugyanígy megrendülten idézték Benedek Tibor legendás szavait a róla valamit alig tudók, az élsportolók, a barátok, a politikusok, és sok-sok ezer ember az országban, akiket megérintett a "tornából felmentett", de önszorgalmából bajnokká vált ember, a három gyermeket árván hagyó apa és a nemzetet magára hagyó hős képe.

Csütörtökön, a szinte nemzeti gyásznappá váló napon mások mellett fájdalmát fejezte ki

A margitszigeti megemlékezésen éjszakába nyúlóan érkeztek még az emberek, függetlenül attól, hogy ismerték-e Benedek Tibort vagy sem. Egyes résztvevők szerint Antall József miniszterelnök óta nem hunyt el senki Magyarországon, aki iránt ennyien rótták volna le személyesen tiszteletüket.

És még péntek délelőtt is csak jöttek és jöttek...

A pénteki Bors részletesen foglalkozott Benedek Tibor halálának óráival is. A lap azt írta, szerda késő éjjel a Korányi-kórházból üzentek a vízilabda-legenda családjának, hogy "baj van", így felesége és édesanyja kezét fogva hunyt el a világsztár sportoló.

Epres Panni hat nappal ezelőtt posztolt még férjéről képet, amin a lányával látható Benedek Tibor.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

♥️♥️ Szerelmes egyformák?? #tiborbarka #mindeneim #életeim #nekemavilágonalegjobb #benedeknévagyok

Epres Panni (@eprespanni) által megosztott bejegyzés,

47 évet élt.

Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×