eur:
393.92
usd:
368.12
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sós Csaba: körülbelül 15 úszó és edző koronavírus-tesztje pozitív

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya beszámolt a részletekről.

Sós Csaba Sport Tv Mai Helyzet című műsorában elmondta, összesen körülbelül 15 úszónak és edzőnek lett pozitív a koronavírustesztje. A hétvégén újabb teszteket végeznek el, ezeket pedig addig ismétlik, amíg nem lesz mindenki eredménye negatív. Mint ahogy arról az Infostart is beszámolt, több úszó pozitív tesztje is nyilvánosságra került: Kozma Dominik, Kapás Boglárka, Horváth Dávid és Bohus Richárd is közölte, hogy megfertőződött.

„Ilyenkor a kötelező kéthetes karantén van, amire gyakorlatilag az összes válogatott úszót kötelezte a szövetség. Pontos számot én sem tudok. Annyit tudok, hogy olyan 15 körül lett a pozitív eredmény, és közel 100 vizsgálatot végeztek el, nemcsak a versenyzőket, hanem az edzőiket is tesztelték” - idézte a Sport Tv-nek nyilatkozó szövetségi kapitányt a Nemzeti Sport.

A szakember elmondta, az első, várhatóan magyarországi versenyeken kiderül majd, mennyire viselték meg a történtek az úszókat, ám mivel élsportolókról van szó, Sós szerint „az átlagemberhez képest jobban fognak reagálni”.

Ahogy a fizetések, támogatások csökkentéséről más sportágaknál is lehet hallani, az interjúban erre is rákérdeztek. Sós Csaba szerint ez gyakorlatilag nem tűlük függ, hiszen a sportolók jellemzően állami támogatásokat kapnak. „Egyet tudok mondani, itt nincs más, mint tudomásul kell venni, hogy ez a helyzet, egyelőre tényleg az a legfontosabb, hogy a járványon legyünk túl.”

Az olimpia elhalasztásáról azt mondta, hogy amikor újraindul az élet, a magyar rendszert hozzá fogják igazítani az új rendszerhez, és „én azt gondolom, a rendszerünk olyan, ami nagyon tág határok közt képes alkalmazkodni bármilyen helyzethez”. Hozzátette: a halasztás miatt lesznek persze kérdőjelek, továbbá kitért az idősebb sportolók nehézségeire, akiknek még egy évet bele kell ölniük a felkészülésbe.

Bízik benne, hogy augusztus végén megtartható a májusról elhalasztott budapesti vizes vb is. Utalt a LEN döntésére: „egyelőre ez az első komolyabb verseny, aminek fix időpontot mondtak, és ebben jelen pillanatban nincs is változás. Meglátjuk, mi történik.”

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×