eur:
394.48
usd:
371
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Hosszú Katinka a 200 méter vegyesúszás előfutamában a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 21-én. A szám olimpiai bajnoka és világcsúcstartója 2:07.02-es idővel ért célba.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Van egy ötlete az úszószövetségnek, hogy lehetne mégis bajnokság

Wladár Sándor elmondása szerint az illetékes szervekkel egyeztetnek egy lehetőséget, hogy lezárulhasson a válogatás a nyári olimpia előtt.

A Magyar Úszó Szövetség - a korlátozások maximális betartásával - megpróbálja megrendezni március 24-étől az országos bajnokságot, amely több számban az olimpiai csapatba kerülésről is dönt - mondta az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában Wladár Sándor, a szervezet elnöke.

"Van olyan megoldási javaslat, amit nyilván egyeztetni kell az illetékes szervekkel, hatóságokkal. Ha a terv illeszkedik a lehetőségekhez, akkor megcsináljuk az országos bajnokságot" - fogalmazott a sportvezető, aki azzal indokolt, hogy most ért véget az úszók második úgynevezett makrociklusa, amit az országos bajnokság tudna lezárni, a versenyzők épp most érnek vissza az edzőtáborokból. A verseny ráadásul valóban az utolsó lenne az olimpia előtt, a szövetségi kapitány, Sós Csaba ezt követően tud csapatot hirdetni a tokiói játékokra. (Ismert, a csapatban versenyszámonként ketten kaphatnak helyet, időeredmény alapján.)

Wladár Sándor elmondta, természetesen tudja, hogy

nem a sport a legfontosabb a világon, de őket ez érdekli most, ezért szeretnének versenyezni, de csak engedélyek birtokában fognak.

És ha lesz is ob, az nem az eredeti helyszínen, a Duna Arénában lesz, hanem másutt, ennek részleteiről azonban nem árul el többet. Az időpont marad (március 24-28.), de kevesebb előfutam lesz, maximum 4, és nézők sem vehetnek részt rajta, televíziós apparátus nélkül, csupán internetes közvetítéssel.

A nyári, budapesti Eb-vel kapcsolatban jóval több a bizonytalanság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×