eur:
394.07
usd:
369.59
bux:
65714.13
2024. április 23. kedd Béla
Kádár Tamás, a Dinamo Kijev (j) és Ruben Loftus-Cheek, a Chelsea játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén a kijevi Olimpiai Stadionban 2019. március 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Dzsudzsák után a válogatott újabb alapembere kereshet új csapatot

Kádár Tamás a szakmai stáb döntése értelmében a Dinamo Kijev második csapatával, vagyis az ifjúságiakkal készülhet hétfő óta – adta hírül az ukrán klub a hivatalos honlapján.

Dzsudzsák Balázstól már el is búcsúzott eddigi klubja, az Ittihad Kalba, és egyelőre nem tudni, mi lesz a magyar válogatott csapatkapitányával. Most kiderült, hogy az Európa-bajnoki pótselejtezőkre készülő nemzeti együttes egy másik alapembere is kiszorult klubcsapatából, sőt várhatóan új munkahelyet is kell keresnie.

Ukrajnai beszámolók szerint ugyanis Kádár Tamás nem vett részt a Dinamo Kijev hétfő esti edzésén. A szakmai stáb az ifjúsági csapathoz irányította, helyére a 20 éves, ugyancsak belső védő Olekszandr Romancsuk került fel az első keretbe.

A klub hivatalos honlapján számolt be a hírről, de részleteket nem közölt, és a Nemzeti Sport megkeresésére a játékos menedzsere, Varga Sándor sem kívánta kommentálni a történteket.

Kádár a csapat eddigi felkészülési mérkőzésein szerepelt, gólpasszt is adott, de tekintve, hogy régóta téma az ukrán sajtóban a távozása, könnyen lehet, hogy a hétfői döntéssel el is dőlt a kérdés, és Kádár Tamás már tavasszal sem az ukrán fővárosban futballozik majd – írja a sportnapilap.

A 29 éves, 57-szeres válogatott labdarúgó három év után inthet búcsút a Dinamónak, novemberben játszotta a 100. tétmeccsét a klub színeiben.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.

Nagy durranás: régóta várt amerikai szuperfegyvert kaphatnak az ukránok

Kijev már szinte a háború kitörését követően kérte Washingtontól, hogy küldjön több száz kilométeres hatótávolságú ballisztikus rakétákat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×