eur:
393.33
usd:
367.88
bux:
65983.53
2024. április 24. szerda György
Erdélyi Balázs (j2) és Mezei Tamás (j), valamint a Marc Larumbe (b) és Francisco Fernández (b2) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

21 év után Európa-bajnok a magyar férfi vízilabda-válogatott

A 13. Európa-bajnoki címét szerezte meg a magyar férfi vízilabda-válogatott a Duna Arénában. A spanyolok ellen 9-9 után büntetők döntöttek, a magyarok hibátlanul lőttek, Vogel Soma pedig kivédte az utolsó lövést.

Az első Eb-aranyukra hajtó spanyolok kezdték jobban a döntőt, de Zalánki szabaddobásból egyenlített. Ezt követően viszont a támadójáték döcögött, nem jöttek be a lövések, az ellenfél pedig 3-1-re elhúzott.

A második negyedre feljavult a védekezés, olyannyira, hogy a magyar csapat gólt sem kapott. Közben az emberelőnyöket sikerült jobb hatásfokkal kihasználni, és Varga Dénes remek gólja után már a mieink vezettek a 15. percben.

A folytatásban a spanyolok végig eredményesen üldözték a magyarokat, és rendre egyenlítettek, de mindig volt válasz erre is. Két góllal viszont egyszer sem tudott elhúzni a magyar együttes. Nagy Viktor fontos védésekkel segítette a csapatot, jöttek a blokkok is, elöl pedig Manhercz teljesítménye javult fel. A végén Hárai csavart hatalmas gólt, de fórból egyenlíteni tudtak a spanyolok, és a végén egy megúszás után a győztes találathoz is közel jártak, ám a magyar kapus védeni tudott.

Ahogy a csoportkörben, úgy ezúttal is döntetlenre végzett a két csapat, ám az aranyérmet el kellett dönteni, így jöhettek az ötméteresek. A magyaroktól mindenki belőtte, míg a végén az utolsó két lövésre becserélt Vogel Soma hárítani tudott, ezzel Európa-bajnok lett a válogatott 21 év után.

A mérkőzésről percről percre tudósítottunk, ezt itt olvashatja.

A mentalitásnak és a csapatszellemnek tulajdonítják a magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai az Európa-bajnoki győzelmet - a nyilatkozatokat itt olvashatja.

A magyar férfi vízilabda-válogatott az Európa-bajnokságok 1926 óta íródó történetének legeredményesebb csapata, 13 arany és hat ezüst mellett hat bronzzal toronymagasan vezeti az örökranglistát.

Az eddigi férfi Eb-k érmesei (arany / ezüst / bronz)

1. MAGYARORSZÁG 13 6 6
2. Szerbia (Jugoszlávia, Szerbia és Montenegró) 8 9 5
3. Oroszország (Szovjetunió) 5 3 3
4. Olaszország 3 2 6
5. Németország 2 4 3
6. Horvátország 1 2 1
7. Montenegró 1 2 1
8. Hollandia 1 - 1
9. Spanyolország - 3 3
10. Svédország - 3 -
11. Franciaország - 1 -
12. Belgium - - 3
13. Ausztria - - 1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban indulhat a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×