eur:
395.01
usd:
363.62
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Virágok és fotók Emiliano Salának, az FC Nantes volt argentin játékosának óriásfotója előtt Nantes-ban 2019. január 25-én. A Nantes-tól az angol Cardiff Cityhez igazolt, 28 éves argentin támadót szállító kisrepülőgép, útban Franciaországból Angliába, a La Manche-csatorna felett, január 21-én este eltűnt. A mentőhajók és helikopterek 2019. január 25-én végleg befejezték az eltűnt kisrepülőgép utáni keresést a Guernsey-szigetnél, ahol a légi jármű az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A helyi rendőrség szerint a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, ezért nem folytatják tovább a keresést.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Visszavonultatják Sala mezszámát

Egyperces tapssal kezdődnek a mérkőzések a hétvégén a francia labdarúgó-bajnokság élvonalában és másodosztályában a repülőgép-balesetben elhunyt Emiliano Salára emlékezve.

"Ma este és egész hétvégén együtt tisztelgünk Emiliano emléke előtt a mérkőzések kezdőrúgását megelőzően" - jelentette be a Francia Labdarúgóliga elnöke. Nathalie Boy de la Tour az argentin támadót olyan játékosként írta le, akiben együtt volt meg az életöröm, a kedvesség, a nagyvonalúság és az egyszerűség.

Noël Le Graët, a francia szövetség elnöke példás játékosnak nevezte Emiliano Salát, akit mindenki nagyra értékelt a pályán és azon kívül is.

A nantes-i közönség már január 30-án, a Saint-Etienne elleni mérkőzésen énekléssel, molinókkal, transzparensekkel búcsúzott a klub volt játékosától, aki január 21-én tűnt el. A nyugat-franciaországi egyesület honlapján a halálhírt követően kizárólag a futballista fotója látható azzal az üzenettel, hogy "Sohasem felejtünk el, Emi".

Az FC Nantes bejelentette, hogy visszavonultatja Sala mezszámát, így a 9-esben már nem játszhat senki. Az egyesület honlapján korábban azt írta: "mélységes szomorúsággal" értesült arról, hogy a lesüllyedt gépből felhozott holttest Saláé.

"Ez a hír végtelen és kibírhatatlan várakozásnak vetett véget. Emiliano örökre az FC Nantes nagyszerű történetét író legendái közé kerül"

- emlékezett közleményében a francia klub.

Elbúcsúzott a 28 évesen elhunyt futballistától és részvétét fejezte ki családtagjainak a Cardiff City is, továbbá számos játékos és klub.

Sala a Nantes-tól szerződött a Cardiffhoz, ezért utazott január 21-én Franciaországból Angliába. Az egymotoros repülőgép pilótája - a rendőrség tájékoztatása alapján - 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A roncsot a tengerfenéken vasárnap találták meg, benne egy holttesttel, melyet felszínre hoztak, majd a halottkém vizsgálatát követően csütörtökön késő este közölték, hogy Salára bukkantak rá.

A játékost a balesetet megelőző héten klubrekordot jelentő, 17 millió euró (5,4 milliárd forint) körüli összegért igazolta le a Cardiff.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×