eur:
393.52
usd:
368.06
bux:
65887.63
2024. április 23. kedd Béla
Virágok és fotók Emiliano Salának, az FC Nantes volt argentin játékosának óriásfotója előtt Nantes-ban 2019. január 25-én. A Nantes-tól az angol Cardiff Cityhez igazolt, 28 éves argentin támadót szállító kisrepülőgép, útban Franciaországból Angliába, a La Manche-csatorna felett, január 21-én este eltűnt. A mentőhajók és helikopterek 2019. január 25-én végleg befejezték az eltűnt kisrepülőgép utáni keresést a Guernsey-szigetnél, ahol a légi jármű az ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképekről. A helyi rendőrség szerint a szerencsétlenül jártak túlélésének esélye rendkívül kicsi, ezért nem folytatják tovább a keresést.
Nyitókép: MTI/EPA/Eddy Lemaistre

Kiderült, mi okozta Sala halálát

A boncolási jegyzőkönyv alapján a becsapódás kiváltotta fej- és gerincsérülések okozták Emiliano Sala argentin labdarúgó halálát.

Sala holttestét múlt héten találták meg és az ujjlenyomatai alapján azonosították.

A holttestet a brit belügyminisztérium törvényszéki patológusa vizsgálta meg, és megállapította, hogy a futballista halálát a fejét és a törzsét ért sérülések okozták. Ezzel megcáfolták azt az értesülést, miszerint Sala elhagyta a gépet, és végül vízbe fulladt.

A repülőgép, amely a pilótával, David Ibbotsonnal és Salával a fedélzeten Nantes-ból Cardiffba tartott, január 21-én tűnt el a radarokról. A pilóta holttestét továbbra sem találták meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Atomjaira szedte az Európai Bizottság a kormány gazdaságpolitikáját, borulási kockázatokra figyelmeztetnek

Számos sebezhetőséget azonosított az Európai Bizottság a magyar makrogazdasági kilátásairól szóló részletes elemzésében. Kockázatosnak látják a még mindig erősödő árnyomást, a jelentős külső és kormányzati finanszírozási igényeket, valamint a kínai beszállítói láncok miatti geopolitikai helyzet esetleges változását. Az új egyensúlytalansági jelentésében az uniós végrehajtó testület óva inti a kormányt attól, hogy visszatérjen a magasnyomású gazdaságpolitikához, valamint felróják, hogy a monetáris transzmissziót is akadályozták a kabinet korábbi döntései.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×