eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

A Pénz Ligájában vezet a Real Madrid

A világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló és tanácsadó cége most megjelent toplistája szerint a Real Madrid - a tavalyi évad eredményei alapján - lekörözte az eddigi csúcstartó Manchester Unitedet.

A Deloitte and Touche adatai szerint a spanyol csapat tavalyi árbevétele 276 millió euró volt, ami a világ húsz legjobban jövedelmező klubjának élére juttatta a királyi gárdát. A második helyezett Manchester 247 millió, a harmadik helyezett Milan pedig 234 millió eurót kasszírozott.

Ha csak a Manchester "bukását" nézzük, úgy tűnhet, hogy a pályán elért gyengébb eredmények miatt csökkent a pénzügyi teljesítmény. A Real Madrid esete azonban arra utal, hogy a kétféle teljesítménynek nem sok köze van egymáshoz, sokkal többet számít a jó marketing.

A Real Madrid azóta, hogy három évvel ezelőtt leszerződtette a szupersztár David Beckhamet, egyetlen komoly sikert sem ért el a pályán. Spanyol bajnokságot utoljára 2003-ban, Bajnokok Ligáját 2002-ben nyert, a spanyol kupát pedig több mint egy évtizede nem sikerült elhódítania.

A Real receptje amúgy meglehetősen egyszerű: kell egy kiváló, hírességekből álló csapat. Ha ezzel nem is feltétlenül sikeres az együttes pályán, a játék látványos, sok gól születik, ömlik a jegybevétel és a szponzori pénz.

Beckham, Ronaldo, Zidane és Raul akkor is vonzza a tömegeket, ha a csapat veszít.

A Deloitte nem véletlenül nevezi saját rangsorát a "pénz ligájának", és az sem véletlen, hogy egy ilyen komoly intézmény lassan egy évtizede figyeli a futballbizniszt.

Kilenc évvel ezelőtt az akkori első húszas lista csapatainak összesített árbevétele 1,3 milliárd euró volt, ez tavalyra elérte a 3 milliárdot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×