eur:
394.05
usd:
365.67
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
NEW YORK, NY - JANUARY 06:  Actress Kirstie Alley visits the SiriusXM Studios on January 6, 2016 in New York City.  (Photo by Cindy Ord/Getty Images)
Nyitókép: Cindy Ord/Getty Images

Meghalt Kirstie Alley

71 éves korában elhunyt Kirstie Alley színésznő, a Nicsak, ki beszél! filmek főszereplője.

A hírt gyermekei osztották meg, kiemelve, hogy anyjuknál a közelmúltban diagnosztizáltak rákos megbetegedést - írta az Origo.

A színésznőt halálakor a legszűkebb családja vette körül.

„Hálásak vagyunk a Moffitt Cancer Center hihetetlen orvosokból és nővérekből álló csapatának az ellátásért. Édesanyánk életkedve és szenvedélye, örökkévaló alkotási öröme páratlan volt, és arra késztetett bennünket, hogy a lehető legteljesebb életet úgy éljük, ahogy ő tette" - írták a színésznő gyerekei.

Alley volt férje, Parker Stevenson színész a következőket írta: „Nagyon hálás vagyok az együtt töltött évekért, valamint a két hihetetlenül gyönyörű gyermekért és unokáinkért. Hiányozni fogsz."

John Travolta, Alley barátja és a Nicsak, ki beszél! című filmek sztárja szintén tiszteletét fejezte ki. „Kirstie volt az egyik legkülönlegesebb kapcsolatom. Szeretlek, Kirstie" – írta. – Tudom, hogy még látjuk egymást.

A színésznő a kansasi Wichitából származott, és a kansasi állami egyetemre járt, de nem szerzett diplomát, hanem Los Angelesbe költözött. Először vetélkedőkben szerepelt a tévéképernyőn. Első filmszerepe pedig az Űrszekerek II. - Khan haragja című sci-fiben volt 1982-ben.

A Cheersben 1987 és 1993 között szerepelt. A vígjátéksorozat népszerűségének csúcsán csatlakozott a stábhoz, és a legjobb női sorozat-főszereplőnek járó Emmy-díjat nyerte el alakításáért 1991-ben. Két évvel később pedig újabb Emmy-szobrocskát vihetett haza a David anyja című tévéfilm főszerepéért.

A mozivásznon az áttörést a Nicsak, ki beszél? című film és folytatása, a Nicsak, ki beszél még? hozta meg számára 1989-ben és 1990-ben. A film angol eredetijében a szingli anyaként magára maradó Kirstie Alley partnere férfi főszereplőként John Travolta volt

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×