eur:
393.73
usd:
365.39
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Udvaros Dorottya színművész Szabó István Zárójelentés című filmjének díszbemutatóján a Corvin moziban 2020. febrár 25-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Édesapja nyomdokaiba lép Udvaros Dorottya

A Gózon Gyula Kamaraszínházban rendezi a Függönyt fel! címet viselő komédiát: egy színház újranyitásáról szól a darab a bezárt színházak idején. Az előadást szombaton streamelve mutatják be.

A véletlen és a koronavírus-járvány miatti nehéz helyzet is közrejátszik abban, hogy rendezőként is bemutatkozhat Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő.

"Ha ez nincs és én, ahogy szoktam, próbálok, játszom, előadásaim vannak a Nemzeti Színházban és más színházakban vendégként, és így érkezik a felkérés, akkor valószínűleg azt mondtam volna, hogy én még soha nem rendeztem, nem is szerepel a terveim között, köszönöm szépen a felkérést, de nem" – mondta Udvaros Dorottya az InfoRádióban. Mivel azonban egy rövid őszi periódust leszámítva lassan egy éve nem állhat színpadon, úgy érezte, ha épp most jön egy ilyen felkérés Szabó Ágnestól, a Gózon Gyula Kamaraszínház alapító-igazgatónőjétől, akkor el kell vállalnia.

"Volt bennem egy pici aggodalom, hogy fog nekem menni, de úgy érzem, jól boldogulok.

Most semmi mással nem foglalkozom, semmi máson nem gondolkozom, mint ezen.

Ez tölti ki a nappalaimat, néha az éjszakáimat is, minden energiámmal erre tudok figyelni" – fogalmazott. A darabról elmondta: bár komédia, de lehet rajta nevetni és sírni is. Olyan történet, amelyben szívfacsaró dolgok és konfliktusok is vannak, sőt, elhagyatott színház is, ami a jelenlegi élethelyzetet is megidézi.

"Furcsa, hogy ez a darab felbukkant az életünkben, Szabó Ágnes találta meg. Öt embert egy közös örökség arra kényszerít, hogy minden konfliktusuk ellenére együtt dolgozzanak annak érdekében, hogy működhessen ez a színház, felmehessen a függöny. Ez most nagyon húsba vágó történet" – fogalmazott Udvaros Dorottya, aki ezzel a darabbal lép tavaly májusban elhunyt édesapja nyomdokaiba. Furcsa érzéssel tölti el, hogy rendezői debütálását ő már nem láthatja.

"Nagyon izgalmas lett volna, ha megnézi és véleményt mond.

Mindig is nagyon kritikusak voltak velem a szüleim, nem simogattak: kritizáltak, véleményt mondtak. Izgalmas lett volna, hogy apa milyen tanácsokat ad nekem.

Most úgy kell boldogulnom, hogy beszélgetek vele, de ő nem válaszol. Illetve úgy érzem, néha válaszol."

A Függönyt fel! március 27-én este háromnegyed hétkor online debütál, az előadásban Túróczi Éva, Szabados Zsuzsa, Cseke Lilla Csenge, Mészáros Piroska és Kátai Kinga játssza a főszerepeket.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Letarolta Magyarországot a Temu, és nincs ki megállítsa

Nem sok magyar internetező lehet már, aki ne hallott volna a Temuról, a kínai webshopról, amely pár hónapja robbant be a hazai e-kereskedelmi piacra és mostanra az egyik legnagyobb szereplővé vált. Az agresszív terjeszkedés és a szürreálisan alacsony árak komoly felzúdulást idéztek elő az online kiskereskedelmi szegmensben, akkorát, hogy már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálódik a cégnél. De vajon hogy képes fennmaradni a Temu anyacége, mikor nagy valószínűséggel minden – egyelőre ingyenes – szállításon pénzt veszít, mekkora lehet a részesedése itthon, és mi lesz az áfával, amit a vásárlásaink után kell befizetniük a magyar államkasszába. Ezeknek jártunk utána a Portfolio Checklist különkiadásában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×