eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

A legendás woodstocki fesztiválon készített fotókat tettek közzé az interneten

Az 1969-es woodstocki fesztiválon készített fotókat és videofelvételeket tettek közzé az interneten.

A Bethel Woods Múzeum a zenei fesztivál 49. évfordulójához közeledve döntött úgy, hogy közzé teszi az archív felvételeket tartalmazó gyűjteményét.

A New York szövetségi államban lévő Bethelben több mint 400 ezren gyűltek össze az 1969. augusztus 15-én kezdődött háromnapos fesztiválra, amelyen mások mellett a The Who, a Jefferson Airplane, Jimi Hendrix, Janis Joplin és Joan Baez is színpadra lépett.

A https://photoarchive.museumatbethelwoods.org oldalon elérhető képeket a fesztivál résztvevői készítették.

Woodstocknál az eső és a sár ellenére összegyűltek a háború ellenzői és a hippik, akik elutasították a materializmust és drogokkal, például LSD-vel és marihuánával próbálkoztak.

A rendezők annak idején Max Yasgur tejtermelőtől vették bérbe a területet, amely két órányi autóútra van New Yorktól északra. A 15 hektáros területet már egy éve kulturális emlékhellyé nyilvánították.

Az archívumot közzé tevő múzeum a fesztivál helyszínén épült Bethel Woods művészeti központ része.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 14:18
×
×
×
×