eur:
390.87
usd:
357.53
bux:
72539.74
2024. július 18. csütörtök Frigyes
Joe Biden amerikai elnök a dél-karolinai előválasztás alakulását követi óriáskivetítőn a Demokrata Párt kampányközpontjában, a Delaware állambeli Wilmingtonban 2024. február 3-án. Biden megnyerte a Demokrata Párt első hivatalos előválasztását, amelyen arról döntöttek, hogy az állam választói kit szeretnének dempkrata elnökjelöltként látni a novemberi 5-i elnökválasztáson.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Joe Biden koronavírusos - friss hírek az állapotáról, videó

Az elnök lemondta kampányeseményeit és izolációba vonult.

A Fehér Ház megerősítette: Joe Biden Covid-tesztje pozitív lett. A 81 éves amerikai elnöknek enyhe tünetei vannak: orrfolyás, száraz köhögés, általános rossz közérzet – írta a CNN a hivatalos közlés alapján. Biden izolációba vonult, miközben továbbra is teljeskörűen ellátja feladatait - tudatta Karine Jean-Pierre sajtótitkár, azt ígérve, hogy rendszeresen beszámolnak majd Biden állapotáról.

Az elnök orvosa a The Guardian beszámolója szerint azt közölte, hogy Biden „jól érezte magát az első eseményen, amin szerdán részt vett, de később már nem volt olyan jól, ezért tesztelték koronavírusra, és az eredmény pozitív volt. Láza nincs, a légzésszáma és a vére oxigéntartalma is megfelelő. Az elnök megkapta az első adag Paxlovidot. Rehoboth Beach-i otthonában (Delaware állam) fog tartózkodni.

Az Air Force One-nal utazott haza Las Vegasból, ahol a reggeli esemény után szerdán még egy konferencián is felszólalt volna. Egy videó tanúsága szerint a gép lépcsőjén kissé bizonytalanul ment fel.

Mint a CNN megírta, az elnök koronavírus-fertőzöttségét azon a konferencián közölték, amelyen felszólalt volna, de beszédét másfél órás késés után sem kezdte el. A Fehér Ház ezután adott ki közleményt.

„Épp telefonáltam Biden elnökkel. És megosztotta mélységes csalódottságát, amiért nem tudott csatlakozni hozzánk ma délután. Az elnök számos eseményen részt vett, mint tudjuk, és most pozitív lett a Covid-tesztje” – mondta Janet Murguía, az UnidosUS nevű szervezet elnök-vezérigazgatója a jelenlévőknek.

Címlapról ajánljuk

Litkey Farkas a Kékszalagról: ilyen időjárással még nem találkoztam, nem tudom, mi lesz

Európa legnagyobb tókerülő versenyén a 13-szoros győztes Litkey Farkas dobogós helyezéssel lenne elégedett, de szerinte legalább hat hajó a győzelemre is esélyes.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.18. csütörtök, 18:00
Németh Zsolt
az Országgyűlés Külügyi Bizottságának elnöke
A kamatvágás megvolt, de most akkor merre tovább? Ma kell döntenie az EKB-nak

A kamatvágás megvolt, de most akkor merre tovább? Ma kell döntenie az EKB-nak

Az Európai Központi Bank az elemzők szerint kissé elhamarkodottan ígérte meg a kamatcsökkentést a júniusi ülés előtt, és így legutóbb a kedvezőtlen adatok ellenére is vágni kellett. A mai ülésen egészen biztosan egy óvatos és megfontolt jegybankot látunk majd. A megváltozott piaci környezetben a további kamatcsökkentésekre nagyobb tér nyílt, ám az EKB láthatóan aggódik a makacs infláció és az erős bérnyomás miatt. Az üzenet most is fontos lesz, és azt is érdekes lesz látni, hogy az európai politikai folyamatok gazdaságra gyakorolt hatását hogyan kommentálja majd a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×