eur:
391.93
usd:
359.33
bux:
72253.66
2024. július 14. vasárnap Örs, Stella
Nyitókép: Forrás: Pixabay

"A bűnözőket likvidáltuk" - túszejtés és lövöldözés egy orosz nagyvárosban

Rendőrkommandó bevetése vetett véget egy terrorizmusért elítélt rabok által elkövetett túszejtésnek egy előzetes letartóztatási központban Rosztov-na-Donu városban, a bűnözőket "likvidálták" - közölte az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat.

A központban vasárnap reggel hat elítélt túszul ejtette a büntetés-végrehajtás két munkatársát. A késsel, tűzoltó szekercével és gumibottal felfegyverkezett rabok járművet követeltek.

A túszejtőkkel előbb tárgyalásokat folytattak, majd bevetették ellenük a különleges rendeltetésű rendőri egységet (OMON). A FSZIN szerint a túszejtőket likvidálták, a túszok sértetlenek maradtak.

A FSZIN szerint az elkövetők közül többen az Iszlám Állam nemzetközi terrorszervezet követői voltak. Hármójukat, az Ingusföldön élő Samil Akijevet, Tamerlan Girejevet és Azamat Cickijevet tavaly decemberében több terrorista bűncselekményben találta bűnösnek a bíróság, egyebek között abban, hogy Karacsáj- és Cserkeszföld legfelsőbb bíróságának felrobbantására készültek.

Girejev és Akijev egyaránt 18, Cickijev pedig 18,5 évi szabadságvesztést kapott. Az ítélet nem emelkedett jogerőre.

A bűnüldöző hatóságok ellenőrzik azt a verziót, hogy az őrizetesek akcióját nem kívülről koordinálták-e.

Fotónk illusztráció.

Címlapról ajánljuk
Trump-merénylet - amikor már a kínai elnök is aggódik

Trump-merénylet - amikor már a kínai elnök is aggódik

Hszin Csin-ping kínai elnök együttérzését és aggodalmát fejezte ki a Donald Trump volt amerikai elnök ellen elkövetett gyilkossági kísérlet miatt - közölte vasárnap közleményében a kínai külügyminisztérium.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.14. vasárnap, 18:00
Magyarics Tamás
Amerika-szakértő, professzor emeritus, a Donald Trump elleni merényletről és a kampányról
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×