eur:
393.17
usd:
352.2
bux:
73119.59
2024. szeptember 21. szombat Máté, Mirella
Russia vs Ukraine flag on cracked wall, concept of war between russia and ukraine, silhouette of soldiers on russia vs ukraine flag
Nyitókép: IherPhoto/Getty Images

Az oroszok Afrikában toboroznak újoncokat, mert kevés a börtöntöltelék

Az orosz hadsereg a közép-afrikai országokból igyekszik önkénteseket verbuválni.

A brit hírszerzés legújabb jelentésében arról számol be, hogy az oroszok főleg Ruandából, Kongóból és Ugandából próbálnak újoncokat toborozni. Londoni vélemény szerint ennek az lehet az oka, hogy lassan elfogynak a hadra fogható fegyencek az orosz börtönökben és kényszermunka telepeken. A hadseregnek viszont pótolnia kell az ukrajnai harcokban elesett katonákat.

Ezért nagyvonalú ajánlattal próbálnak fiatal afrikai férfiakat az orosz hadseregbe csábítani. Aki jelentkezik, az a havi 2200 dolláros (kb.798.000 Ft.) zsold mellé még kap kétezer dollár (726.000 Ft) egyszeri jutalmat is. Ez hatalmas összeg ezekben a rendkívül szegény országokban.

Londonban úgy ítélik meg: Moszkva így akarja elkerülni, hogy újabb kényszersorozást kelljen elrendelni. Korábban több százezer orosz férfi emigrált el a kötelező katonai szolgálat elől. Az orosz társadalom és gazdaság jócskán megsínylette ezt a menekült áradatot, mivel rengeteg orvos, mérnök és jól képzett szakmunkás hagyta el a hazáját.

Ezen a videón afrikai önkéntesek egy csoportja látható, akik a hatalmas összegű havi zsold és az orosz állampolgárság ígérete miatt vállalták a katonai szolgálatot Ukrajnában.

Címlapról ajánljuk

Gigantikus buzgár Békásmegyeren - figyelmeztet az FCSM

Nem szabad elvinni a homokzsákokat az ideiglenes gátakról, még akkor sem, ha már elvonult az ár - figyelmeztet a Fővárosi Csatornázási Művek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.23. hétfő, 18:00
Hankó Balázs
kultúráért és innovációért felelős miniszter
Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Lefordultak az európai tőzsdék, a magyar piac erős volt pénteken

Csütörtökön még nagyot emelkedtek az európai részvénypiacok, történelmi csúcsra emelkedett a német tőzsde, pénteken viszont lefordulás jött, főként az autóipari részvények árfolyama esett nagyot, miután profitfigyelmeztetést adott ki a Mercedes-Benz. Az európai hangulatromlást az amerikai tőzsdék is lekövették, mérsékelt eséssel indult a pénteki kereskedés, nap végére azonban a csütörtöki záróérték közelébe értek a vezető amerikai részvényindexek..

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×