eur:
396.36
usd:
370.72
bux:
70378.92
2024. június 23. vasárnap Zoltán
Nyitókép: Unsplash

Rohamoztak az orosz páncélosok, de a fogadtatástól hamar megtört a lendületük - videó

A jelek szerint elkezdtek megérkezni az amerikai lőszerek az ukrán frontra, a rövid idő alatt szétlőtt orosz tankrohamról készült felvétel is erről tanúskodik.

Az ütközet Csasziv Jarnál történt, Bahmuttól délnyugatra - írja a Portfolio. Egy ideig úgy festett, hogy a város hamar orosz kézre kerül, azonban most úgy tűnik, hogy az ukrán erőknek sikerült lelassítani az orosz előrenyomulást a térségben. Hozzáteszik, eltérő források szerint az oroszok betörtek a város keleti agglomerációjába, de a nagyobb, nyugati terület még nem került ostrom alá.

A most feltöltött videofelvételen az látható, ahogy

az orosz páncélosok Csasziv Jar külvárosa felé tartanak, de egy korábban telepített aknamező és az ukrán tüzérség gyorsan szétveri a rohamot.

Az oroszok egy T-80BV, egy T-90M harckocsit és egy BMP-2-es lövészpáncélost vesztenek. A túlélők visszavonultak.

A lap azt írja, a roham sikeres visszaverésében közrejátszhatott, hogy az USA által küldött fegyver- és lőszerszállítmányok ismét elkezdtek megérkezni az ukrán frontra. Ez vélhetően jó hatással volt az ukrán erők moráljára, és lelassította az offenzívát.

A videót itt tekintheti meg:

Címlapról ajánljuk
Magyarország a mérkőzés utolsó lövésével győzött

Magyarország a mérkőzés utolsó lövésével győzött

Magyarország és Skócia labdarúgó-válogatottja találkozik az Eb A-csoportjának harmadik fordulójában. Csak annak a csapatnak maradnak életben a továbbjutási reményei, amelyik győz. A csoport második mérlkőzésén, Frankfurtban, a házigazda német legénység a svájciakkal játszik.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.24. hétfő, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanár
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×