eur:
390.63
usd:
366.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
A leszakadt híd Vjazmában. Forrás: X / Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma
Nyitókép: Forrás: X / Rendkívüli Helyzetek Minisztériuma

Halálos áldozata is van az oroszországi hídkatasztrófának - videó

Egy fontos közúti híd omlott össze Fehéroroszország határának közelében. Egy ember életét vesztette és legalább öten megsérültek.

Összeomlott a Vjazma városában lévő Paninszki híd és a katasztrófában legalább öten megsérültek és egy nő meghalt. Ő egy személyautót vezetett, ami éppen akkor haladt át a hídon, amikor az váratlanul leszakadt - idézte a TASZSZ orosz hírügynökség a Rendkívüli Helyzetek Minisztériumát.

Úgy tudni, hogy Vjazmában felfüggesztették a vasúti közlekedést, mert a híd alatt futó sínek is megrongálódtak. Az eset miatt büntetőeljárás indult – közölte az orosz Regionális Nyomozó Bizottság Igazgatósága.

A szmolenszki régió kormányzója, Vaszilij Anohin a Telegramon megerősítette a katasztrófa hírét.

Az interneten megjelent értesülések szerint a híd délután 4 órakor omlott össze. Éppen egy személykocsi és egy teherautó haladt át, amikor a katasztrófa bekövetkezett. Utóbbi vezetője súlyosan megsérült - jelentette az RBC Russia hírportál.

Egy másik orosz weboldal, a Glavnaja Tyema pedig azt közölte, hogy a helyiek szerint a híd elég rozoga állapotban volt már. A Moszkovszkaja Zsileznaja Daroga Telegramm bejegyzésében arról ír: a hatóságok több vonatot is a helyszínre irányítottak, hogy segítsék a romok eltakarítását.

Az X-en publikáló NEXTA úgy tudja, hogy a híd a Moszkva és Minszk közötti vasútvonal felett ívelt át és a katasztrófa ezért komoly fennakadásokat okozhat az Oroszország és Belarusz közötti vasúti forgalomban.

A híd 1980-ban épült, és a város központi részét köti össze a Moszkovszkij, valamint a Jubilejnij körzetekkel és Vjazma-Brjanskaja faluval - írja a Kyiv Post. Az angol nyelvű ukrán portál szerint egyelőre nem világos, hogy mi okozta a a híd összeomlását, de Oroszországban a tél folyamán megugrott a több évtizede elhanyagolt közüzemi infrastruktúra meghibásodása. A karbantartások egyrészt hanyagság másrészt a korrupció miatt maradnak el rendre - állítja az ukrán weboldal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kiderült, hogy állnak idén a magyarok a lakásfelújításhoz

Kedvezőbbé vált a felújítás, építés lehetőségének a megítélése a lakosság körében, de nem terveznek sokkal többen felújítást 2024-ben - állapította meg friss reprezentatív online kérdőíves felmérése alapján az Impetus Research. Tízből három magyar tervez valamilyen felújítást vagy bővítést otthonában, többségük 500 ezer forint alatti értékben, míg az új építkezésben gondolkodók aránya mindössze 4 százalék.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×