eur:
388.97
usd:
363.44
bux:
68111.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Crocus City Hall kulturális központ Moszkva Krasznogorszk nevű nyugati elővárosában 2024. március 24-én. Két nappal korábban fegyveresek terrortámadást követtek el az épületben egy koncert előtt, a halálos áldozatok száma 137-re emelkedett, 180-an megsérültek. A merénylet négy végrehajtóját elfogták, és az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) moszkvai székházába szállították. Az ügyben további hét gyanúsítottat vettek őrizetbe. Oroszországban nemzeti gyásznapot hirdettek március 24-re.
Nyitókép: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Elképesztő hőstettet hajtott végre egy kamasz a moszkvai terrortámadás idején - videó

Több száz ember életét mentette meg a 15 éves muszlim vallású fiú.

Az interneten jelent meg az videó, amin egy 15 éves fiú meséli el, hogy mentette meg több száz ember életét a péntek esti terrortámadás idején. Iszlam Halilov azt mesélte, hogy amint meglátta, hogy emberek rohannak a lépcső és a lift felé rögtön rájött, hogy valami nagy baj történhetett. Ezért kiabálni kezdett a koncertterem előcsarnokában álló embereknek, hogy lövöldözés van, mindenki fusson a kiállító csarnok irányába.

"Mindenkinek segítettem, mutattam merre meneküljön" - nyilatkozta a fiú. "Utolsóként hagytam el az előcsarnokot, mindenkit kitereltem onnan" - folytatta.

Ezen a videón azt látni, ahogy a 15 éves kamasz mutatja a menekülés irányát az előcsarnokban várakozóknak.

Mint mondta a terroristák a földszinten, a koncert központ bejáratánál voltak. "Láttam az egyiküket. Zöld színű álcaruha volt rajta és így tartotta a géppisztolyát" - mutatta a csípőjéhez emelt kézzel.

Az nem derült ki egyértelműen a videóból, hogy a 15 éves Iszlam nézőként érkezett-e a Crocus City Hall-ba, vagy ott dolgozott. A nyilatkozata végén azt mondta: "Tettem a dolgomat, azt amit kellett. Jobb feláldozni magunkat, mint hagyni, hogy emberek százai haljanak meg."

Ez a videó pedig akkor készült, amikor Iszlam Halilovot és egy másik 14 éves fiút, Artyom Donszkojt kitüntették a terrortámadás idején tanúsított hősies magatartásukért.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×