eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Orlan-10 orosz felderítő drón. Forrás: Wikipédia
Nyitókép: Wikipédia

Ukrajnában pilóta nélküli felderítő gépek segítik az orosz tüzérséget - videó

Ritkán látható felvételt tett közzé a moszkvai védelmi minisztérium arról, hogyan működnek együtt az ukrajnai fronton a tüzérek és a drónok.

A Viral Press és a Reuters által megosztott felvételek szerint az akciót Orlan-10-es UAV-k, vagyis pilóta nélkül légi járművek segítették - írja a Portfolio.

A védelmi minisztérium tájékoztatása szerint a felderítő drónokon kívül tüzérségi megfigyelők mellett tüzérségi felderítők is részt vettek a támadások előkészítésében.

Az Orlan-10-es felderítő robotot a szentpétervári Különleges Technológiai Központ elnevezésű tervező irodában fejlesztették ki. A drónt nagyrészt kompozit műanyagokból gyártják, így a radarok csak nehezen észlelhetik.

Általában hármasával indítják a gépeket, az első 1000-1500 méteres magasságban videós megfigyelést végez, a második elektronikai felderítést hajt végre, a harmadik pedig átjátszó állomásként továbbítja a földre az első kettő által gyűjtött adatokat.

Egyszerre legfeljebb öt Orlan-10 tud csapatban együttműködni. A feladat végeztével a robotok visszatérnek az indulási helyükre és ejtőernyővel leereszkednek. Ezután újra fel lehet használni a drónokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×