eur:
389.34
usd:
363.71
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Amszterdam. Forrás: X / ZEISS Camera Lenses
Nyitókép: Forrás: X / ZEISS Camera Lenses

Döbbenetes dolgokat rejtenek Amszterdam csatornái - videó

A holland nagyvárost átszelő csatornákból időről-időre elképesztő dolgok kerülnek elő.

Amszterdam város vízügyi hatósága, a Waternet évente 12-15 ezer kerékpárt szed ki a csatornákból. A bringákat egy külön erre a célra kifejlesztett markolóval kotorják össze és uszályokra pakolják. A hollandoknál a legfőbb városi közlekedési eszköz a kerékpár. Viszont meglehetősen drága a biciklik javítása., ezért ha a tulajdonos már szétnyúzta a bringáját, inkább behajítja a legközelebbi csatornába és vesz egy másikat.

De sok a kerékpár lopás is. A tolvajok általában csak egy-egy útra használják a bringát, aztán, hogy eltüntessék a bűnjeleket, a csatornába hajítják a kerékpárokat.

Egy időben olyan sok bicikli gyűlt össze a csatornákban, hogy az már a hajóforgalmat is akadályozta. Ezért döntött úgy a Waternet, hogy rendszeres időközönként kikotorja a bicikli halmokat.

Amszterdam csatornáiból előkerült kerékpárok. Forrás: X / Panther®
Amszterdam csatornáiból előkerült kerékpárok. Forrás: X / Panther®

Mára ez egyfajta turista látványossággá is vált, hiszen a világon nincs még egy olyan hely, ahol ennyi bicajt halásznának ki a vízből.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×