eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet milicistái rakétákkal lövik Izraelt a Gázai övezetből 2023. október 14-én. A Hamász október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, ahol több mint 1300 ember életét vesztette. A Hamász elleni izraeli válaszcsapások több mint 2300 palesztin halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Elképesztő helyeken találnak Hamász-rakétákat az izraeliek

Sorra találják meg Ézsak-Gázában az izraeli katonák azokat a helyeket, ahonnan a Hamász-katonák a rakétákat indították Izrael felé.

Egyre több olyan felvételt mutat az izraeli hadsereg, amelyek a Hamász kilövőállásait mutatják. Igaznak tűnnek azok a feltételezések, hogy több indítóállást civil létesítményekbe rejtettek.

Az egyik ilyen videón azt látható, hogy egy mecsetben bukkannak rá egy komoly kilövőállásra. Azt írják: egy több mint 50 rakétát tartalmazó indítóállást fedeztek fel egy észak-gázai város mecseténél. A rakétákat a mecsetből indították, legalábbis erre utalnak az elektromos kábelek.

A másik felvételen egy gyerekotthon látható, itt is rakétaindítók vannak, gondosan álcázva azokat.

Az összeállításban szerepel egy bunker is, amelyet betonból építettek és igencsak komplex létesítménynek tűnik. A rakétákra az Iszlám Dzsihád logóját festették.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×