eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Alabino, 2017. augusztus 22.Az orosz Grad rakétavetővel tüzelnek a harmadszor megrendezett Nemzetközi Haditechnikai Fórumon a Moszkvai területen fekvő Alabinóban 2017. augusztus 22-én. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Nyitókép: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Komoly csapást mérhettek az ukrán erőkre – videó

Balickij szerint Ukrajna mintegy száz katonát, valamint jelentős felszereléseket vesztett. Mint írja, az orosz katonák kilenc tüzérségi, két aknavetős és két harckocsit, valamint három drónt semmisítettek meg.

Az elmúlt hetekben a Rabotino körüli helyzet továbbra is az egyik „legforróbb”, nem csak a zaporizssjai fronton, hanem általában a háborúban – jegyzi meg a RIA Novosztyi, ami az Index szemlézett.

Az orosz lap állításait nem sikerült független forrásból ellenőrizni.

Ahogy arról nemrégiben az Infostart is beszámolt, a Robotine körüli harcokban lőtték ki az oroszok az első brit Challenger 2-es harckocsit.

A brit gyártmányú harckocsikat az ukrán nyári offenzíva második szakaszában vetették be először az ukrán rohamdandárok, az amerikai Stryker harcjárművekkel együtt főleg a 82-es számú deszantos rohamdandár alkalmazza ezeket.

A veszteség azért érzékeny, mert Ukrajna mindössze 14 darab Challenger 2-est kapott Nagy-Britanniától.

(Címlapképünk illusztráció.)

Címlapról ajánljuk
Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

Többet árt, mint használ, ha nem megfelelően működtetjük a klímát

A hőmérsékleti beállítások mellett a klímaberendezések tisztítására és az egyes helyiségek rendszeres szellőztetésére hívta fel a figyelmet Noszek László főorvos. A Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Fül-Orr-Gégészeti Osztályának vezetője az InfoRádióban elmondta: ha a környezetünkben megjelenő allergéneket felkavarja a berendezésekből kiáramló levegő, fokozódhatnak a panaszok, és akár asztmás roham is kialakulhat az érzékenyebb embereknél.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 15:40
×
×
×
×