eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Szigorú változások a Pentagonban: megnehezítik a szivárogtatást

Egy vizsgálat feltárta, a Pentagon tisztviselői nehezen tudtak lépést tartani a szigorúan titkos hozzáféréssel rendelkező alkalmazottak számával.

Több ponton szigorítja a titkos adatokhoz való hozzáférési lehetőségeket a Pentagon – írja a BBC. Az új intézkedések közé tartozik a szigorúan titkos adatokhoz való hozzáféréseket ellenőrző tisztviselők kinevezése és elektronikus eszközök felderítésére szolgáló rendszerek telepítése.

Az intézkedéseket azt követően vezetik be, hogy több tucatnyi titkos fájlt tettek közzé engedély nélkül az interneten. Ezek közt az ukrajnai háborúval kapcsolatos dokumentumok is voltak. A szivárogtatással 21 éves Jack Teixeirát vádolják, amit ő tagad.

A Pentagon eljárásainak 45 napos felülvizsgálatát az eseményeket követően Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter rendelte el, az eredmények alapján pedig fokozni kell a minősített információkat kezelő személyek felügyeletét.

Egy magas rangú védelmi tisztviselő szerint a Pentagon biztonsági protokolljai nem tudtak lépést tartani az ellenőrzött személyzet számának és azon létesítmények számának növekedésével, ahol titkos aktákhoz férnek hozzá. A védelmi minisztérium szerint egyes irányelveket megerősítenek, másokat pedig aktualizálnak, illetve mindezen felül új szabályokat dolgoznak ki a meglévő hiányosságok kiküszöbölésére.

A felülvizsgálat megállapította, hogy a hadsereg eljárásaiban nem lehet egyetlen hibás pontot felelőssé tenni a történtekért, és azt is, hogy a hozzáféréssel rendelkező személyzet túlnyomó többsége betartja a biztonsági irányelveket és eljárásokat.

A jelentés ugyanakkor azt javasolta, hogy a védelmi minisztérium növelje a biztonsági intézkedésekre fordított kiadásokat, hozzon létre egy új, a belső fenyegetésekkel foglalkozó hivatalt, és növelje a minősített dokumentumok kezelését felügyelő személyzet létszámát.

A felülvizsgálat a biztonsági intézkedések szigorításának részeként megakadályozná az elektronikus eszközök használatát azokban a helyiségekben, ahol minősített adatokat tárolnak, és ahol bizalmas információkat vagy képeket lehet fényképezni vagy más úton rögzíteni.

Jack Teixeira, aki áprilisi letartóztatását követően börtönben várja tárgyalását, állítólag az online játékosok körében népszerű Discord nevű online chatplatformon szivárogtatott ki fájlokat. Itt bizalmas információkat írt le és tett közzé az ügyész szerint, illetve

hírszerzési anyagokról készített fotókat osztott meg, mert frusztrálta, hogy az általa közölt információkra a csoport tagjai nem reagáltak.

A férfi korábban a Massachusettsben állomásozó 102. hírszerző repülőszázad tagja volt, és akár 15 év börtönbüntetésre is számíthat védelmi információk jogosulatlan továbbításának vádja miatt. Júniusban az ellene felhozott mind a hat vádpontban ártatlannak vallotta magát.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×