eur:
388.98
usd:
360.61
bux:
68021.19
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
LESMO, ITALY - APRIL 26:  Russian Prime Minister Vladimir Putin (L) and Italian Prime Minister Silvio Berlusconi (R) attend a press conference held at Villa Gernetto on April 26, 2010 in Lesmo, Italy. The meeting between the two leaders will focus on bilateral economic issues, including cooperation between energy giants ENI of Italy and Gazprom of Russia.  (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)
Nyitókép: Vittorio Zunino Celotto/Getty Images

Vlagyimir Putyin: Silvio Berlusconi egy kedves ember volt, igazi barát

Ezekkel a szavakkal emlékezett meg az orosz elnök az elhunyt egykori olasz kormányfőről.

"Mindig is őszintén csodáltam bölcsességét és azt a képességét, hogy a legnehezebb helyzetekben is kiegyensúlyozott, előrelátó döntéseket tudott hozni. Minden találkozásunk alkalmával szó szerint feltöltődtem a hihetetlen életerejétől, optimizmusától és humorától” – írta Vlagyimir Putyin az olasz államfőnek, Sergio Mattarellának címzett levelében, amelyből a Twitteren a NextaTV emelt ki részleteket.

Vlagyimir Putyin azt is hozzátette: Oroszországban úgy emlékeznek Berlusconira, mint aki következetesen munkálkodott a két ország közötti baráti kapcsolatok erősítésén.

Olaszország miniszterelnökeként Berlusconi jó kapcsolatot alakított ki Putyinnal. Többször találkoztak, sőt még egy hétvégét is együtt töltöttek az Altaj-hegységben.

Egy évvel a Krím megszállását (2014) követően – olasz miniszterelnökként – felkereste Putyint a félszigeten. Állítólag közösen megittak egy üveg 240 éves helyi bort, ami Ukrajnában nemzeti örökségnek számított.

Silvio Berlusconi hazatérését követően dicsérte az orosz elnök képességeit, és bírálta az Európai Uniót, amiért az – a megszállás miatt – büntetőintézkedéseket vezetett be Oroszország ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×