eur:
389.68
usd:
362.02
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Leopard tank from Europe union partner to Ukraine army defensive and counteroffensive protection from Russia in national camouflage army colour on flag background isometric right side view 3d rendering image
Nyitókép: Hryhorii Bondar/Getty Images

Leopard tanknak nézték az oroszok a kombájnt - videó

A moszkvai védelmi minisztérium egy videót tett közzé, amelyen állításuk szerint az látható, amint Leopard harckocsikat lőnek ki Ukrajnában.

A meglehetősen rossz minőségű videókat állítólag orosz harci helikopterek fedélzeti kamerái készítették, bár egyik felvételen sem látható a rögzítés időpontja és a helyszín beazonosítása is szinte lehetetlen.

Az internet gyanakvó közönsége azonban kiderítette, hogy nem is harckocsik estek a páncéltörő rakéták áldozatául. A Twitteren több cáfolat is megjelent, amelyek szerint az oroszok valójában ártatlan mezőgazdasági gépeket semmisítettek meg.

A nyílt forrású hírszerzési adatokból dolgozó Ukraine Weapons Tracker portál ezt fényképekkel is igazolni próbálja. A fotók eléggé egyértelműen mutatják, hogy kombájn, illetve trágyaszórógép lehetett az, amit az oroszok Leopard tankoknak néztek és kilőttek.

Közben az orosz védelmi miniszter újabb győzelmekről számolt be. Szergej Sojgu szerint az ukránok az elmúlt három napban, a front különböző szakaszain 3715 katonát és 52 harckocsit veszítettek.

Igor Konasenkov altábornagy, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője pedig azt közölte, hogy az orosz légierő nagyhatótávolságú precíziós fegyverekkel csoportos csapást mért az ukrán fegyveres erők egyik döntéshozó központjára. Az objektumot nem nevezte meg, csak annyit közölt, hogy a célpontot eltalálták.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×