eur:
390.36
usd:
368.53
bux:
55356.93
2023. szeptember 26. kedd Jusztina, Pál
Ukrán katona egy lövészárokban az orosz erőkkel folytatott harcok idején a Donyecki területen fekvő kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. május 22-én.MTI/AP/Libkos
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Nem sikerült a "terrorista" ukránok betörési kísérlete, de egy orosz várost tűz alá vettek - videó

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatása szerint az ukránok a Sebekino nemzetközi közúti határátkelő közelében hajtották végre az akciót. Az orosz települést viszont sorozatvetővel sikeresen támadták.

Az orosz katonai és határvédelmi egységek visszaverték az ukrán fegyveresek három kísérletét, melynek célja az volt, hogy behatoljanak Belgorod megyébe, és ott terrortámadást hajtsanak végre a lakosság ellen – közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tájékoztatás szerint csütörtökre virradóra egy harckocsikkal támogatott ukrán "terrorista alakultat" intenzív tűz alá vette Belgorod megye polgári létesítményeit. Az alakulat megpróbált behatolni Oroszország területére a Novaja Tavolzsanka település és a Sebekino nemzetközi közúti határátkelő közelében.

Az orosz nyugati katonai körzet légiereje 11 csapást, a rakéta- és a tüzérségi erők 77 csapást hajtottak végre, és két alkalommal lángszóró rendszereket is bevetettek. A fellépés visszaszorította a ukrán támadókat, akiknek a tájékoztatás szerint

nem sikerült az államhatár megsértése.

A beszámoló szerint a határ ukrán oldalán több mint 30 ukrán "terrorista" vesztette életét, valamint négy páncélozott harcjármű, egy Grad sorozatvető és egy kisteherautó is megsemmisült. Az amerikai pénzelésű Szabadság Rádió orosz nyelvű hírportálja szerint a támadást az ukrán oldalon harcoló Orosz Önkéntes Hadtest elnevezésű fegyveres szervezet hajtotta végre.

Vjacseszlav Gladkov, Belgorod megye kormányzója közölte: ukrán oldalról éjjel sorozatvetőkből tűz alá vették a határtól négy kilométerre fekvő Sebekino várost, aminek következtében legkevesebb nyolc ember megsebesült. A városban megszakadt az áramszolgáltatás, kigyulladt egy kollégium, és megrongálódott az önkormányzat épülete.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×