eur:
392.43
usd:
367.51
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Ukrán katonák drónokat irányítanak az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutban 2023. április 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Megindultak az ukránok

Értékelhető nagyságú területeket foglaltak vissza az ukrán csapatok Bahmut környékén.

Több internetes forrás szerint is az ukrán csapatok 17,3 négyzetkilométernyi területet foglaltak vissza Bahmutnál.

A város déli és északi részénél lévő területeket támadták. Az orosz 200. motoros lövészdandár több száz métert visszavonult a másodlagos védelmi vonalak felé Dubovo-Vasylivka irányába.

Úgy tűnik, hogy déli szárnynál is sikereket értek el. Ezt részben Moszkva is megerősítette.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője arról beszélt, hogy Malojiljinivszkénél az orosz erők "a berhivszkei víztározó kedvező adottságaira tekintettel, a védelem stabilitásának fokozása érdekében foglaltak el védvonalat", és közben visszaverte a támadásokat.

Az internetes források szerint ez nem így van, egyszerűen kénytelenek voltak hátrálni. Az ukránoknak ez a rész azért fontos, mert így könnyebben járható az utolsó aszfaltozott út a városba, azaz érkezhet utánpótlás.

Az oroszbarát háborús bloggerek szerint a Wagner csapatok azonban magában, a városban ismét tudtak előre haladni. Azt állítják, hogy a magánhadsereg katonái már Bahmut 95,7 százalékát elfoglalták.

Közben az ukránok bevethették a britektől kapott rakétáikat. Luhanszk városa két találatot is kapott. Azért gondolják, hogy az általunk is megírt rakétákról van szó, mert ezek hatótávolsága jóval nagyobb, mint a HIMARS-oké.

A videón az látszik, megsérült az orosz duma (parlament) képviselője, aki meglátogatta a támadás helyszínét. Nem akkor, amikor a rakéták becsapódtak, hanem a romok között állítólag rázuhant valami.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×