eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében húzódó frontvonalon 2023. március 5-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Templomot gyújtottak fel az oroszok Bahmutban - videó

Porig égett az Angyali üdvözlet temploma a kelet-ukrajnai városban.

Az orosz tüzérség eltalálta egy templom tornyát, amely lángba borult, majd az egész épület leégett. Az Angyali üdvözlet temploma eddig viszonylag épen vészelte át a város tavaly augusztus elseje óta tartó ostromát.

A környező házak már mind kaptak kisebb-nagyobb belövéseket és most az oroszok magát a templomot sem kímélték. Nyugati hírszerzői jelentések szerint a városban lényegében nincs már egyetlen olyan épület sem, amely ne szenvedett volna valamilyen kárt a harcokban.

Bahmutot a Wagner csoport zsoldosai próbálják elfoglalni, de a kegyetlen utcai harcokban csak nagyon lassan tudnak területek szerezni. Pedig a csoport vezetője, Jevgenyij Prigozsin többször is kijelentette, hogy zsoldosai május 9-re, a náci Németország felett aratott győzelem emléknapjára, biztosan beveszik a várost.

A legfrissebb hírszerzői jelentések szerint azonban az ukrán hadsereg még mindig keményen ellenáll és egyelőre kitart, bár a város nagyobb része az oroszok kezére került.

Ezen a videón az látszik, hogy mi maradt a bahmuti Angyali üdvözlet templomából, miután orosz tüzérségi találat érte.

Címlapról ajánljuk

"Borzasztó szerencséje volt" - beszélt a túlélőről a verőcei polgármester a hajótragédia után

Fejsérülést, kulcscsontsérülést, sebeket, zúzódásokat szenvedett az a férfi, akinek sikerült kiúsznia a szombat éjjeli verőcei hajókatasztrófa után. A polgármester szerint hatalmas szerencséje is volt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 14:15
×
×
×
×