eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Felvonják az ukrán zászlót a Kijev közelében fekvő Bucsában tartott megemlékezésen 2023. március 31-én. Egy évvel ezelőtt ezen a napon szabadították fel az ukrán csapatok Bucsát, ahol az orosz katonák mészárlást követtek el civilekkel szemben, a helyi hatóságok adatai szerint 458 embert öltek meg. Oroszország tagadja a vádakat. A mészárlás ügyében jelenleg nemzetközi vizsgálat zajlik.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Összeverekedett egy orosz és egy ukrán küldött Ankarában – videók

Dulakodni kezdtek az ukrán és az orosz delegáció tagjai a Fekete-tengeri Gazdasági Együttműködés Szervezete Ankarában tartott közgyűlési tanácskozásán - derült ki abból a videofelvételből, amelyet Olekszandr Marikovszkij ukrán tisztségviselő osztott meg a közösségi médiában.

A felvételen az látható, hogy Marikovszkij ukrán zászlóval a kezében az egyik orosz delegált mögött áll a közös fényképezkedés idején. Egy ponton az orosz küldött kikapja a kezéből a zászlót. Az ukrán erre az orosz delegált után megy, hogy visszaszerezze a zászlót, és megüti a férfit.

Az ankarai orosz nagykövetség tájékoztatása szerint az orosz küldöttet elővigyázatosságból kórházba szállították - jelentette a TASZSZ orosz hírügynökség. A nagykövetség "felháborítónak" minősítette az esetet.

Mustafa Sentop, a török parlament elnöke a Twitteren elítélte és elfogadhatatlannak nevezte "ezt a provokatív viselkedést, amely megzavarta azt a békés közeget, amelyet Törökország igyekszik biztosítani".

Pénteken Isztambulban tárgyal az ukrán, az orosz és a török védelmiminiszter-helyettes a fekete-tengeri gabonaszállításokat lehetővé tevő megállapodásról.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×