eur:
390.59
usd:
368.77
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Légi felvétel az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutról 2023. március 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

A Wagner-vezér szerint elfoglalták a városházát Bahmutban – videó

Jevgenyij Prigozsin az éjjel maga jelentkezett be az ostromlott városból.

Jevgenyij Prigozsin, a hírhedt Wagner csoport vezetője bejelentette, hogy csapatai elfoglalták a bahmuti városháza épületét az ukrán csapatoktól – számolt be róla a 24.hu.

Maga Prigozsin is bejelentkezett egy videóban az éjszaka folyamán a zsoldoscsapata zászlaját lobogtatva Bahmutból, a városházától nem messze, azt állítva, hogy az ukrán csapatok a város nyugati felébe vonulnak vissza.

Ismeretes, egész Ukrajnában Bahmutban vannak a leghevesebb harcok, az oroszok már több mint hét hónapja ostromolják a várost, ami során több tízezer embert veszthettek el, de az ukránok veszteségei is jelentősek.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×